Luonnonpäivänä 26.8. juhlitaan Suomen luontoa

Metsän siimeksessä, rantakalliolla tai mökillä laitettu ruoka maistuu. Jos vain mahdollista, ateria kannattaa tehdä vain osittain valmiiksi kotona. Ruuan viimeistely ulkona ja luonnossa suo elämyksen ja tuo oman ihanan mausteensa. Suunnittele juhlapäiväksi ruoka, johon keräät paikan päältä kantarelleja tai muita sieniä, jotka varmasti tunnistat ja jotka eivät vaadi paljon esikäsittelyä. Salaatissa tai jälkiruuassa annoksen täydentävät matkan varrelta tai ruokapaikan vierestä kerätyt marjat.

Maistuisiko sienirisotto ja marjapiirakka? Voit muokata niitä mieltymyksiinne sopivaksi. Tee valmistelut kotona. Keitä risotto puolikypsäksi ja mausta kotona. Voit paistaa metsästä kerätyt sienet trangialla, retkikeittimellä ja yhdistää sitten risottopohjan kanssa. Jos et tunne sieniä, mitä jos onkisit niiden sijaan kalan?

www.erimenu.fi/ruokaohje/Sienirisotto/1

Kahvin kera maistuu marjapiirakka, jonka voi valmistaa kotona päällystettä vaille valmiiksi. Voit laittaa murotaikinapohjan täytteeksi esim. maitorahkaa tai soija- tai kauravalmistetta, sen mukaan, mitkä tuotteet porukallesi sopivat. Paista valmiiksi. Kerää metsästä esim. luonnonvattuja, mustikoita puolukoita tai lakkoja, ja päällystä kakku luonnon väreillä ja vitamiineilla.

www.erimenu.fi/ruokaohje/MAKEA%20PIIRAKKAPOHJA,%20murotaikinamainen/2

Aterian lopullinen makuvivahde jää siis retken aikaiseksi yllätykseksi.

Alkusyksyn herkullista luontohetkeä!

Kommentoi

Sinun täytyy olla kirjautuneena kirjoittaaksesi kommentteja.

RSS-virtaTilaa Erimenu.fi blogi RSS-lukijaasi