Imelletty perunalaatikko

perunalaatikko

  1. Valmistuksen kesto

    Pitkäkestoinen (yli 2h)

  2. Annosten määrä

    6

Sopii pito- ja joulupöytään.

Soveltuvuustiedot
  • Tuote tai ruokaohje on gluteeniton
  • Tuote tai ruokaohje on erittäin vähägluteeninen
  • Tuote tai ruokaohje on maidoton
  • Tuote tai ruokaohje on munaton
  • Tuote tai ruokaohje on soijaton
  • Tuote tai ruokaohje on laktoositon
  • Tuote tai ruokaohje on vähälaktoosinen

Valmistusaineet

Valmistelut

Valmistusaineet työvaiheessa valmistelut
Määrä Valmistusaine
1 annos ohjeen mukaista perunasosetta
» Sisältää: Peruna, riisijuoma, maidoton margariini ja suola.
0,5 dl gluteeniton hieno jauhoseos
3-4 dl riisijuoma
2-3 rkl siirappi (Valmistusaine voidaan tarvittaessa jättää pois ohjeesta.)
50 g maidoton margariini
0,5-1 tl suola
1-2 mm muskottipähkinä (Valmistusaine voidaan tarvittaessa jättää pois ohjeesta.)

Valmistusvaiheet

Valmistelut

  1. Valmista annos perunasosetta ja jätä se löysäksi.

    1. Pane vesi kuumenemaan. Pese, kuori ja paloittele perunat. Lisää perunat kattilaan.

    2. Vettä saa olla juuri sen verran, että perunat peittyvät. Lisää keitinveteen halutessasi suolaa. Keitä perunoita 20-30 minuuttia. Kokeile kypsyys

    3. Lämmitä riisijuoma erillisessä astiassa. Kaada perunoiden keitinvesi pois.

    4. Soseuta perunat ja lisää lämmin riisijuoma vähitellen hyvin vatkaten.

    5. Mausta sose halutessasi suolalla ja rasvalla.

  2. Sekoita perunasoseen joukkoon gluteenittomat jauhot ja jätä imeltymään peitettynä lämpimään paikkaan n 3-4h tai yön yli, mikäli teet perunalaatikkoa iltasella. Muista sekoittaa pari kertaa imeltymisen aikana.

    Vinkki: Seoksen kuuluu notkistua imeltymisprosessin ansiosta, joten tarkkaile edistymistä, kun sekoittelet.

  3. Imeltymisen jälkeen lisää joukkoon riisijuoma, siirappi, margariini, suola ja halutessasi muskottipähkinä. Sekoita hyvin ja laita seos voideltuun, yhteen isoon uunivuokaan tai kahteen pienempään. HUOM! Jätä vuoka reilusti vajaaksi, sillä seos kiehuu uunissa helposti yli!

  4. Kypsennä laatikkoa +150 asteessa n. 2 h.


» Lisätty: 26.11.2009 klo 11:40

» Viimeksi muokattu: 10.12.2017 klo 17:43

Ruokaohjekortti

Ruokaohjeen tyyppi:
Kotitalousohje

Pääraaka-aine:
Kasvikset ja sienet

Kategoriat:

Muunnelmat:
Ei muunnelmia.

Kokeile myös näitä

Käyttäjät

» Näytä kaikki 12 käyttäjää

Avainsanat

Tuotteet ja ruokaohjeet

kaikki


Kirjaudu ja käytä omia ruokavalioitasi