Cappucino-kakku

Cappucinokakku

  1. Valmistuksen kesto

    Pitkäkestoinen (yli 2h)

  2. Annosten määrä

    12

Luontaisesti gluteeniton kahvikakku. Kakun pohja voidaan valmistaa esim. erimenun kääretortun ohjeella. Kakku on parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä!

Maitopohjaiseen kahvijuomaan valmistettu, luontaisesti gluteeniton kakku.

Soveltuvuustiedot
  • Tuote tai ruokaohje on gluteeniton
  • Tuote tai ruokaohje on erittäin vähägluteeninen
  • Tuote tai ruokaohje ei ole maidoton
  • Tuote tai ruokaohje ei ole munaton
  • Tuote tai ruokaohje on soijaton
  • Tuote tai ruokaohje ei ole laktoositon
  • Tuote tai ruokaohje ei ole vähälaktoosinen

Valmistusaineet

Pohja

Valmistusaineet työvaiheessa pohja
Määrä Valmistusaine
4 kpl kananmuna
2 dl sokeri
1 tl vanilliinisokeri (Valmistusaine voidaan tarvittaessa jättää pois ohjeesta.)
1 dl hieno riisijauho
0,5 dl riisitärkkelysjauho
1 tl leivinjauhe

Täyte

Valmistusaineet työvaiheessa täyte
Määrä Valmistusaine
4 kpl liivatelehti (norm.kaupan lyhyt lehti )
2,5 dl valmista Cappucino-kahvia(sis. usein maitojauhetta)
2 rkl sokeri
1 tl vanilliinisokeri (Valmistusaine voidaan tarvittaessa jättää pois ohjeesta.)
2 dl vispautuvaa ruokavalioon sopivaa kermaa

Päälle

Valmistusaineet työvaiheessa päälle
Määrä Valmistusaine
5 rkl kahvijuoma, valmis Cappucino-juoma (Valmistusaine voidaan tarvittaessa jättää pois ohjeesta.)
3 rkl kaakaojauhe, maidoton (Valmistusaine voidaan tarvittaessa jättää pois ohjeesta.)

Valmistusvaiheet

Pohja

  1. Vatkaa sokerit ja kananmunat sähkövatkaimella vaaleaksi ja kovaksi vaahdoksi.

  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita varovasti vaahdon joukkoon. Älä vatkaa lujaa, ettei vaahto laske!

  3. Kaada taikina leivinpaperoidulle pellille ja paista uunissa keskitasolla +225-asteessa n. 8-10min.

  4. Kumoa valmis pohja sokeroidulle leivinpaperille jäähtymään.

    Vinkki: Voit valmistaa täytteen ennen pohjan tekoa, koska sen hyytyminen kestää kauan.

Täyte

  1. Laita liivatelehdet pehmittymään kylmään veteen n. 10-15min. Kaada sekoituskulhoon lähes koko määrä Cappucino-kahvia, mutta jätä n. 0,5 dl sivuun liivateliemen valmistusta varten. Lisää joukkoon sokerit.

  2. Lämmitä Cappucino-juomaa kattilassa tai mikrossa vähän(ei kiehuvaksi!) Purista ylimääräinen vesi pois liivatteista ja laita ne lämmitettyyn juomaan sulamaan. Nosta kattila pois liedeltä ja anna seoksen jäähtyä vähän. Lisää seos sekoituskulhoon. Anna hyytyä rauhassa n. 1-2 h

    Vinkki: Voit nopeuttaa hyytymistä käyttämällä astiaa n.20 min. pakkasessa, mutta muista sekoittaa välillä ettei tulee jäädykettä!

  3. Vatkaa vispikerma sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon vähin erin hyytynyt Cappucinoseos. HUOM! Seos näyttää ensin "kokkareiselta" mutta tasoittuu pienen vatkaamisen jälkeen.

  4. Aloita kakun täyttäminen puolittamalla kakkupohja joko vadille tai esim. lasagnevuokaan. Aseta puolikas astian pohjalle ja kostuta vähän vaikka kylmällä kahvilla, Cappucinolla tai esim. liköörillä, jos ruokavalioon sopii. Lisää päälle puolet täytteestä.

  5. Laita sitten toinen kakkupohjan puolikas täytteen päälle ja kostuta sekin samalla tavalla. Lisää päälle loput täytteestä. Viimeistele kakku ennen tarjoilua sihtaamalla päälle ruokavalioon sopivaa kaakaojauhetta.

    Vinkki: Kakku on parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä, kun maut ovat kunnolla tasaantuneet.


» Lisätty: 17.2.2009 klo 09:52

» Viimeksi muokattu: 17.10.2017 klo 13:02

Ruokaohjekortti

Ruokaohjeen tyyppi:
Kotitalousohje

Pääraaka-aine:
Muut

Kategoriat:

Muunnelmat:
2 muunnelmaa.

Kokeile myös näitä

Käyttäjät

  • Sippura
  • Tomppa74

» Näytä kaikki 2 käyttäjää

Avainsanat

Tähän muunnelmaan ei ole vielä lisätty avainsanoja.

Tuotteet ja ruokaohjeet

kaikki


Kirjaudu ja käytä omia ruokavalioitasi