Mantelinen marjaherkku

Mantelinen marjaherkku

  1. Valmistuksen kesto

    Melko nopea (alle 1h)

  2. Annosten määrä

    8

Soveltuvuustiedot
  • Tuote tai ruokaohje ei ole gluteeniton
  • Tuote tai ruokaohje on erittäin vähägluteeninen
  • Tuote tai ruokaohje ei ole maidoton
  • Tuote tai ruokaohje ei ole munaton
  • Tuote tai ruokaohje on soijaton
  • Tuote tai ruokaohje on laktoositon
  • Tuote tai ruokaohje on vähälaktoosinen

Valmistusaineet

Pohja

Valmistusaineet työvaiheessa pohja
Määrä Valmistusaine
1 rkl kasvimargariini, laktoositon
2 rkl korppujauho
2 kpl kananmuna
1 dl sokeri
80 g mantelijauhe
0,5 dl perunajauho
1 tl leivinjauhe

Täyte

Valmistusaineet työvaiheessa täyte
Määrä Valmistusaine
2 dl laktoositon, vispikerma
1 rkl sokeri
1 dl mustaherukka
1 dl vadelma

Valmistusvaiheet

Pohja

  1. Voitele ja korppujauhota n. 26-28cm halkaisijan pyöreä vuoka.

  2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

  3. Sekoita mantelijauheeseen muut kuiva-aineet ja lisää seos varovasti sekoittaen muna-sokerivaahtoon.

  4. Kaada taikina vuokaan ja paista +200-asteessa n. 20 min.

Täyte

  1. Anna valmiin torttupohjan jäähtyä sillä aikaa, kun teet täytteen. Vaahdota laktoositon vispikerma ja mausta sokerilla.

  2. Puhdista tuoreet marjat hyvin. Levitä vaahto jäähtyneen torttupohjan päälle ja sitten laita marjat päällimmäiseksi juuri ennen tarjoilua.


» Lisätty: 27.8.2009 klo 14:26

» Viimeksi muokattu: 28.11.2017 klo 14:56

Ruokaohjekortti

Ruokaohjeen tyyppi:
Kotitalousohje

Pääraaka-aine:
Hedelmät ja marjat

Kategoriat:

Muunnelmat:
Ei muunnelmia.

Kokeile myös näitä

Käyttäjät

Avainsanat

Tähän muunnelmaan ei ole vielä lisätty avainsanoja.

Tuotteet ja ruokaohjeet

kaikki


Kirjaudu ja käytä omia ruokavalioitasi