Porkkanalaatikko

Porkkanalaatikko

  1. Valmistuksen kesto

    Melko pitkäkestoinen (yli 1h)

  2. Annosten määrä

    6

Joulupöytään tai pitopöytään sopiva laatikkoruoka

Soveltuvuustiedot
  • Tuote tai ruokaohje on gluteeniton
  • Tuote tai ruokaohje on erittäin vähägluteeninen
  • Tuote tai ruokaohje on maidoton
  • Tuote tai ruokaohje ei ole munaton
  • Tuote tai ruokaohje on soijaton
  • Tuote tai ruokaohje on laktoositon
  • Tuote tai ruokaohje on vähälaktoosinen

Valmistusaineet

Valmistusaineet työvaiheessa
Määrä Valmistusaine
8-10 dl vesi
500 g kuorittu porkkana
1,5 dl puuroriisi
5 dl porkkanoiden keitinliemi
5 dl riisijuoma
2 kpl kananmuna
3 rkl maidoton margariini
1-2 tl suola
1 mm valkopippuri (Valmistusaine voidaan tarvittaessa jättää pois ohjeesta.)
ripaus muskottipähkinä (Valmistusaine voidaan tarvittaessa jättää pois ohjeesta.)
1 rkl maidotonta margariinia

Valmistusvaiheet

  1. Keitä kuoritut porkkanat suolalla maustetussa vedessä kokonaan kypsiksi. Ota keitinliemi talteen!

  2. Keitä riisiä porkkanoiden keitinliemessä niin, että neste on kokonaan imeytynyt riiseihin.

  3. Lisää lähes kypsän riisin joukkoon soseutetut porkkanat ja muut ainekset. Sekoita massa huolella.

  4. Kaada seos margariinilla voideltuun uunivuokaan.

  5. Kypsennä uunissa +175-asteessa n. 50-60 minuuttia


» Lisätty: 23.11.2009 klo 11:46

» Viimeksi muokattu: 10.12.2017 klo 17:41

Ruokaohjekortti

Ruokaohjeen tyyppi:
Kotitalousohje

Pääraaka-aine:
Kasvikset ja sienet

Kategoriat:

Muunnelmat:
2 muunnelmaa.

Kokeile myös näitä

Käyttäjät

  • arelia
  • Kutrisue
  • LelluH
  • Miilo
  • TP

» Näytä kaikki 5 käyttäjää

Avainsanat

Tuotteet ja ruokaohjeet

kaikki


Kirjaudu ja käytä omia ruokavalioitasi