Broiler-kasvispiirakka resepti

Broiler-kasvispiirakka
Liha- ja kanaruuat
Suolaiset piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Maistuva suolainen tarjottava vaikkapa illanistujaisiin. Tarjoa vihersalaatin kanssa. Kokeile broilerin tilalla jauhelihaa tai poronkäristystä.

Ainesosat

Taikina:  
1 dl hirssijauhoja
1 dl täysjyväriisijauhoja
1 dl perunahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
100 g maidotonta margariinia
1 dl vettä
Vuoan voitelu:  
0,5 rkl maidotonta margariinia
Täyte:  
300 g broilerin fileesuikaleita
1 tl öljyä
200 g kesäkurpitsaa
1-2 valkosipulinkynttä
200 g parsakaalia (pakaste)
0,5 tl suolaa
1 tl sokeria
0,5 tl mustapippuria
4 dl kookosmaitoa
3 rkl maissitärkkelystä
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokasuola, vesi, kana, kesäkurpitsa, valkosipuli, parsakaali, ruokosokeri, hirssi, riisijauho, peruna (juures), E471, E450, E300, E330, E331, E500/ruokasooda (leivinjauhe), maissitärkkelys, rypsiöljy, kookosöljy, sheaöljy, luontainen määrittelemätön aromiuute, E160a, mustapippuri, kookos

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
6
kpl

1. Valmista taikina. Sekoita kuivat aineet keskenään.

2. Nypi joukkoon pehmeä rasva. Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan turvota jääkaapissa 15 minuuttia.

3. Voitele piirakkavuoka (halkaisija 24 cm). Painele taikina vuoan pohjalle ja laidoille.

4. Esipaista pohjaa 200-asteisen uunin alatasossa 10 minuuttia.

5. Ruskista broilerisuikaleet kevyesti öljyssä pannulla.

6. Pese ja kuutioi kesäkurpista. Kuori ja hienonna valkosipuli. Lisää kesäkurpitsa, valkosipuli ja parsakaali broilerin sekaan pannulle. Mausta seos.

7. Levitä broileri-kasvisseos esipaistetulle pohjalle.

8. Sekoita kookosmaito ja tärkkelys. Kaada seos piirakan päälle.

9. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa vielä 30-40 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä hetki ennen leikkaamista.