Ananassima resepti

Ananassima
Juomat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Siman reseptiä voit muunnella vaihtamalla ananaksen tilalle jonkin toisen hedelmän kuten aprikoosin, raparperin, sitruunan, mustikan, mustaherukan tai  jonkun muun marjan.

Ainesosat

4 l vettä
tölkki (227g/140 g) ananaspaloja
250 g fariinisokeria
250 g sokeria
15 g tuorehiivaa
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, ananas, siirappi, ruokosokeri, hiiva

Valmistusohje

Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
20
kpl

1. Kiehauta vesi. Sekoita joukkoon ananaspalat ja sokerit.

2. Jäähdytä seos kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva.

3. Anna käydä huoneenlämmössä 12-24 tuntia.

4. Siivilöi ja pullota sima. Laita pulloihin muutama rusina. Sulje pullot.

5. Anna siman kypsyä 3-4 vuorokautta viileässä. Nauti kylmänä.

Reseptiin liittyviä tuotteita