Amarantti-banaani-saksanpähkinäleipä resepti

Amarantti-banaani-saksanpähkinäleipä
Suolaiset leivät

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Leipä saa makua banaanista ja rakennetta saksanpähkinöistä. Pähkinät voit jättää myös pois, jos ne eivät sovi ruokavalioosi.

Ainesosat

2 dl amarantinsiemeniä
7 dl vettä
4,5 dl tattarijauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl murskattuja saksanpähkinöitä
2,5 dl banaanisosetta
1 dl hunajaa
2 kananmunaa
3 rkl maidotonta sulatettua margariinia
1 tl vanilliinisokeria
Vuokaan:  
1 rkl maidotonta margariinia
3 rkl amaranttijauhoja
Linkitetyt ruoka-aineet: amarantti/revonhäntä, vesi, saksanpähkinä, banaani, kananmuna, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, tattari, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, hunaja, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, ruokosokeri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Huuhtele amarantti kattilassa kylmällä vedellä. Kaada vesi pois käyttämällä apuna kantta tai sideharsoa.

2. Mittaa kattilaan amaranttien päälle vesi. Kiehauta. Keitä n. 30 minuuttia useasti sekoittaen. Jäähdytä. Tähän reseptiin tarvitaan 2,5 dl keitettyä amaranttia.

3. Yhdistä kulhossa jauhot, leivinjauhe ja saksanpähkinät. Sekoita hyvin.

4. Yhdistä toisessa kulhossa banaanisose, hunaja, munat, sulatettu rasva, vanilliinisokeri ja amarantti. Sekoita.

5. Sekoita seos kuiviin aineisiin. Voitele ja jauhota leipä- tai piirakkavuoka. Kaada taikina vuokaan.

6. Paista 175-asteisessa uunissa  noin 1 tunti. Voit kokeilla kypsyyttä cocktailtikulla: Paina tikku leivän keskelle ja nosta ylös. Jos tikussa on märkää taikinaa, jatka paistamista.

7. Anna leivän jäähtyä vuoassa ennen kumoamista.