Bataattileipä resepti

Bataattileipä
Suolaiset leivät

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Seesaminsiemenet ja seesaminsiementuotteet

Tässä kuitupitoisessa leivässä on käytetty useita eri gluteenittomia viljoja. Bataattisose tuo leipään pehmeyttä, väriä ja makua.

Ohje: Diana Zeilstra

Ainesosat

5 dl vettä
1 rkl psylliumia
1 rkl riisihiutaleita
1 dl perunakuitujauhetta
2 dl bataattisosetta
1 kananmuna
1 tl suolaa
1 rkl fariinisokeria
1 dl täysjyväriisijauhoja
1,5 pss kuivahiivaa
1 tl ksantaania
2,5 dl maissijauhoja
2,5 dl täysjyväamaranttijauhoja
2 dl hirssijauhoja
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, bataatti, kananmuna, ruokasuola, ruokosokeri, siirappi, ksantaanikumi, amarantti/revonhäntä, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), psylliumsiemen, riisi (vilja), peruna (juures), riisijauho, hiiva, E491, maissijauho, hirssi

Valmistusohje

Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
12
kpl

1. Sekoita huoneenlämpöisen veden joukkoon psyllium, hiutaleet ja perunakuitujauhe. Anna turvota 20 minuuttia.

2. Lisää bataattisose, muna, suola ja sokeri. Sekoita keskenään täysjyväriisijauho, hiiva ja ksantaani. Lisää seos taikinaan. Vatkaa taikinaa noin 5 minuuttia yleiskoneessa tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla.

3. Lisää lopuksi maissi-, amarantti- ja hirssijauhot.

4. Leivo taikinasta hyvin jauhotetulla pöydällä pyöreä, korkea leipä. Anna kohota leivinpaperin päällä pellillä 40-45 minuuttia.

5. Tee halutessasi veteen kostutetulla veitsellä ristiviiltoja leipään. Paista 225-asteisen uunin alatasolla n. 45 minuuttia. Nosta kypsä leipä ritilälle jäähtymään.