Kuskus-vihannessalaatti resepti

Kuskus-vihannessalaatti
Salaatit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Ole tarkkana, kun ostat kuskusia. Monesti se on tehty vehnästä. Tässä on käytetty gluteenitonta kuskusia ja siihen on yhdistetty vihanneksia.

Ainesosat

1 punasipuli
2 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
10 aurinkokuivattuja tomaattipaloja
2 dl gluteenitonta kuskusta
2 dl vettä
1 keskikokoinen paprika
1 keskikokoinen kesäkurpitsa
Linkitetyt ruoka-aineet: sipuli, oliiviöljy, tomaatti, vesi, paprika (vihannes), kesäkurpitsa, maissijauho, riisijauho

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl

1. Silppua punasipuli hienoksi ja kuullota sitä pari minuuttia paistinpannulla aurinkokuivattujen tomaattien öljyssä. Lisää joukkoon silputut aurinkokuivatut tomaatit.

2. Lisää joukkoon ruokavalioon sopiva kuskus ja vesi. Kiehauta ja siirrä pannu pois levyltä. Anna seoksen imeytyä kannen alla muutama minuutti.

3. Suikaloi paprika ja paloittele kesäkurpitsa. Kasaa salaatti lautasille ja tarjoa lämpimänä. Tai anna ainesten jäähtyä ja syö kylmänä.

Reseptiin liittyviä tuotteita