Amaranttirieskat resepti

Amaranttirieskat
Suolaiset leivät

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Nämä helpot rieskat valmistuvat ilman hiivaa tai kohotusaineita. Ohjeesta tulee puolikas pellillinen rieskaa. Tee annos kaksinkertaisena, jos haluat koko pellillisen.

Ainesosat

Amarantin keittäminen:  
1,25 dl amarantinsiemeniä
4 dl vettä
Muut ainekset:  
0,5 dl kylmää vettä
1 rkl öljyä
0,25 tl suolaa
1 tl sokeria
0,25 dl tattarijauhoja
0,5 dl perunajauhoja
Linkitetyt ruoka-aineet: amarantti/revonhäntä, vesi, ruokasuola, ruokosokeri, rypsiöljy, tattari, perunatärkkelys(jauho)

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
10
kpl

1. Huuhtele amarantti kattilassa kylmällä vedellä. Valuta vesi pois käyttämällä kantta apuna.

2. Mittaa kattilaan 4 dl vettä. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta kannen alla pienellä lämmöllä n. 30 minuuttia. Sekoita usein. Jäähdytä. Ohjeeseen tarvitaan 1,5 dl keitettyä amaranttia.

3. Sekoita keitetyn amarantin joukkoon muut taikinan ainekset.

4. Muotoile taikina pellille leivinpaperin päälle ohueksi levyksi esimerkiksi lusikan tai kaapimen avulla. Voit ripotella pinnalle koristeeksi amarantin siemeniä.

5. Paista 225-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia. Leikkaa kypsä levy heti taikinapyörällä paloiksi.