Bataattisosekeitto resepti

Bataattisosekeitto
Keitot

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Bataatti tuo keittoon makeutta. Mausta halutessasi chilijauheella tai inkiväärillä. Tämä keitto kestää hyvin pakastusta, joten sitä kannattaa tehdä kerralla isompi määrä.

Ohje: Tiina Toppari

Ainesosat

0,5 l vettä
1 (600 g) bataatti
0,5 sipuli
1,25 dl maidotonta ranskan"kermaa" (esim. soijasta)
0,25 tl suolaa
ripaus mustapippuria
1 tl sitruunamehua
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, bataatti, sipuli, ruokasuola, sitruuna, soijapapu, kookosöljy, rypsiöljy, rypälesokeri, maissitärkkelys, E341, E440, hapate, mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
4
kpl

1. Kiehauta vesi. Kuori ja pilko bataatti ja sipuli. Keitä vedessä kypsiksi. Kokeile kypsyyttä haarukalla.

2. Soseuta kasvikset sauvasekoittimella tasaiseksi.

3. Lisää joukkoon ranskan"kerma" ja mausteet.

4. Kuumenna keitto vielä ennen tarjoilua.