Broileri-parsakaalipiirakka resepti

Broileri-parsakaalipiirakka
Liha- ja kanaruuat
Suolaiset piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Soija ja soijatuotteet
Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät

Vaihtele tämän suolaisen gluteenittoman ja vehnättömän piirakan täytteitä eri kerroilla.

Ainesosat

Pohja:  
125 g maidotonta margariinia
1,25 dl karkeaa gluteenitonta jauhoseosta
1 dl hienoa gluteenitonta jauhoseosta
0,5 dl teffjauhoa
0,5 tl suolaa
0,5 dl vettä
Täyte:  
400 g maustamattomia broilerisuikaleita
200 g pakasteparsakaalia
1 dl kivettömiä mustia oliiveja
2 kananmunaa
2 dl maidotonta ruoka"kermaa" (esim. riisistä)
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokasuola, vesi, kana, parsakaali, oliivi (hedelmä), kananmuna, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), sokerijuurikaskuitu, ruokosokeri, E412, E464, E401, E440, E101, teff, riisi (vilja), auringonkukkaöljy, E410, E418

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Valmista pohjataikina. Sekoita rasva, jauhot ja suola murumaiseksi seokseksi.

2. Lisää neste ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Älä vaivaa.

3. Laita taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija n. 27 cm).

4. Valmistele täytteet. Ruskista broilerisuikaleet paistinpannussa.

5. Kun broileri on kypsää, lisää joukkoon parsakaalin palat. Jos ne ovat jäisiä, anna niiden sulaa pannussa, kunnes liika neste on haihtunut. Kaada täyte taikinan päälle.

6. Ripottele pintaan oliivit.

7. Vatkaa kananmunat ja neste sekaisin ja kaada täytteen päälle. (Voit halutessasi lisätä myös mieluisia yrttejä, muita mausteita tai vaikka vähän maidotonta juustoa.)

8. Paista 200-asteisessa uunissa n. puoli tuntia.