Ahvenanmaan pannukakku resepti

Ahvenanmaan pannukakku
Jälkiruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Soija ja soijatuotteet
Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät

Perinneherkkuna tunnettu Ahvenanmaan pannukakku maistuu välipalaksi tai jälkiruuaksi. Taikinan pohjana toimii puuro, perinteisesti mannapuuro. Tässä vehnättömässä reseptissä käytetään mannapuuron tilalla amaranttipuuroa. Voit käyttää myös esimerkiksi riisipuuroa. Tarjoile ruokavalioosi sopivan hillon ja vispivalmisteen kera.

Ainesosat

Puuro:  
1,5 dl amarantinsiemeniä
5 dl kasvijuomaa (esim. riisistä)
1 tl suolaa
Muut ainekset:  
75 g maidotonta margariinia
2 keitettyä perunaa
6 dl kasvijuomaa (esim. riisistä)
3,5 dl karkeita riisijauhoja
2 rkl sokeria
Linkitetyt ruoka-aineet: amarantti/revonhäntä, ruokasuola, peruna (juures), ruokosokeri, vesi, riisi (vilja), auringonkukkaöljy, merisuola, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Huuhtele amarantti tiheässä siivilässä. Jos et omista riittävän tiheää siivilää, mittaa amarantti kattilaan, kaada vettä päälle ja valuta vesi varoen pois kannen avulla.

2. Mittaa kattilaan amarantti ja neste. Keitä puuroksi n. 50 minuuttia. Mausta suolalla.

3. Sulata rasva.

4. Kuori ja soseuta keitetyt perunat esimerkiksi haarukalla.

5. Sekoita kaikki ainekset, myös puuro, vispilällä yhteen.

6. Kumoa taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.

7. Paista 200-asteisessa uunissa n. 50 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja leikkaa paloiksi saksilla tai veitsellä.