Appelsiinisalaatti kinuskikastikkeella resepti

Appelsiinisalaatti kinuskikastikkeella
Jälkiruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Soija ja soijatuotteet
Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät

Makea jälkiruoka appelsiinista ja kinuskikastikkeesta. Käytä ruokavalioosi sopivaa maidotonta kermavalmistetta tai kermaa.

Halutessasi voit maustaa kastikkeen myös puolikkaalla teelusikallisella vanilliinisokeria ja kanelia tai tummaa kaakaojauhetta. Tai ripotella annoksen päälle esim. teelusikallisen manteli- tai pähkinärouhetta, jos ne sopivat ruokavalioosi.

Appelsiinin sijaan voit koota annoksen esim. pakastemarjoista ja lämpimästä kinuskikastikkeesta. Kurkista Erimenusta myös muut kinuskikastikkeiden reseptit.

Ainesosat

4 appelsiinia
0,5 dl appelsiinimehua
Kastike:  
2,5 dl maidotonta "kermaa"
1 dl sokeria
1 dl siirappia
Linkitetyt ruoka-aineet: appelsiini, ruokosokeri, siirappi, vesi, riisi (vilja), auringonkukkaöljy, E410, E412, E418, ruokasuola

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
4
kpl

1. Kuori appelsiinit ja kuutioi ne paloiksi. Jaa annoskulhoihin. Kaada hiukan mehua palojen päälle ja nosta kulhot jääkaappiin mehustumaan.

2. Valmista kinuskikastike. Mittaa "kerma" ja sokerit kattilaan. Keitä seosta n. 20-30 minuuttia, kunnes se on sopivasti saostunut. Kastike jähmettyy viiletessään. (Sekoita joukkoon mahdolliset mausteet.) Anna kastikkeen jäähtyä.

3. Ota annokset jääkaapista. Kaada kinuskikastiketta appelsiinien päälle ja nauti heti.