Appelsiinihyydykekakku limpusta resepti

Appelsiinihyydykekakku limpusta
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Hieman erilaisella tavalla tehty hyydykekakku. Käytä ruokavalioon sopivaa leipää ja vispivalmistetta. Leipälajia voi vaihdella maustelimpusta saaristolaisleipään. Voit koristella kakun esimerkiksi limpunmuruilla tai appelsiinilla.

Halutessasi oikein "kermaisen" täytteen, voit käyttää täytteessä suuremman osuuden vispituotetta ja vähemmän "rahka"valmistetta.

Ainesosat

Pohja:  
150 g ruokavalioon sopivaa limppua
50 g maidotonta margariinia
Täyte:  
1-2 isoa appelsiinia
2 dl maidotonta vispi"kermaa" (esim. soijasta)
4 dl maidotonta "rahkaa" (esim. soijasta)
2 dl tomusokeria
3 rkl appelsiinimarmeladia
3 liivatelehteä
3 rkl vettä
Linkitetyt ruoka-aineet: appelsiini, ruokosokeri, vesi, riisijauho, maissitärkkelys, tapiokatärkkelys, perunatärkkelys(jauho), tattari, rapsiöljy, omena, kaakaojauhe, hapate, siirappi, hiiva, ruokasuola, E412, E415, E464, E440, E401, E575, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E101, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, keinotekoinen aromi, E160a, soijapapu, maltodekstriini, auringonkukkaöljy, E473, E472b, sitruuna, merisuola, luontainen määrittelemätön aromiuute, rypälesokeri, E341, liivate-gelatiini (sika)

Valmistusohje

Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
12
kpl

1. Valmista pohja. Hienonna leipä tehosekoittimessa. Sekoita joukkoon pehmeä rasva. Pohjan kuuluu olla muruista, mutta muovailtavaa ja kosteahkoa.

2. Pingota irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle leivinpaperi. Painele leipämuruseos tiiviisti pohjalle. Nosta jääkaappiin odottamaan täytettä.

3. Kuori ja kuutioi appelsiini.

4. Valmista vaahtotäyte. Vatkaa "kerma" kevyeksi vaahdoksi kulhossa. Lisää joukkoon "rahka", tomusokeri ja hillo.

5. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Ota liivatelehdet vedestä ja purista ylimääräiset vedet pois. Kiehauta pieni tilkka vettä mikroaaltouunissa. Sulata liivatelehdet heti kuuman veden joukkoon. Varmista lusikalla sekoitellen, että liivatteet ovat sulaneet hyvin. Kaada liivateseos ohuena nauhana vaahdon joukkoon koko ajan reippaasti sekoittaen.

6. Kääntele appelsiinipalat vaahdon joukkoon.

7. Kaada vaahtotäyte irtopohjavuokaan. Tasoita pinta tai muotoile se epätasaiseksi (kuten kuvassa).

8. Anna hyytyä jääkaapissa n. neljä tuntia.

9. Koristele halutessasi ennen tarjoilua esim. appelsiinilla tai leivänmuruilla.