Cookies resepti

Cookies
Makeat piparit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Herkulliset, amerikkalaistyyliset cookiet, joiden taikinaan on sekoitettu suklaarouhetta. Keksit saavat jäädä keskeltä hieman pehmeiksi, joten ole tarkkana paistoajan kanssa.

Ainesosat

100 g maidotonta margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
40 g maidotonta tummaa suklaata
2 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
1,5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, kananmuna, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, kaakaopapu/massa, kaakaovoi, kaakaojauhe, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E412, E464, E401, E440, E101, gluteeniton kaura, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
20
kpl

1. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi.

2. Sekoita joukkoon kananmuna hyvin vatkaten.

3. Leikkaa suklaa karkeaksi rouheeksi.

4. Sekoita rouhe ja kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan.

5. Tee taikinasta tanko ja leikkaa se 20 osaan. Pyöritä osat palloiksi ja laita leivinpaperilla vuoratulle pellille. Painele taikinapallot hieman litteämmiksi.

6. Paista 200-asteisen uunin yläosassa n. 10 minuuttia.