Bataattilaatikko resepti

Bataattilaatikko
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Bataattilaatikko sopii niin arkiruuaksi kuin joulupöytään.

Ainesosat

1 kg bataattia
n. 1 l vettä
0,5 tl suolaa
1 rkl maidotonta margariinia
1-2 dl purjoa
3-4 dl kasvijuomaa (esim. soijasta)
Vuoan voitelu: maidotonta margariinia
Linkitetyt ruoka-aineet: bataatti, vesi, ruokasuola, purjo, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, soijapapu, ruokosokeri, E340, E341, E418, vanilliini/vanilliinisokeri, luontainen määrittelemätön aromiuute

Valmistusohje

Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
6
kpl

1. Kuori ja paloittele bataatit. Keitä kypsiksi suolalla maustetussa vedessä n. 15 minuuttia.

2. Kaada keitinvesi toiseen astiaan ja soseuta bataatit. Lisää rasva ja keitinvettä sen verran, että seoksesta tulee löysä.

3. Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo. Sekoita bataattiseokseen yhdessä kasvijuoman kanssa.

4. Voitele uunivuoka. Kaada massa vuokaan.

5. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 1-1,5 tuntia vuoan koosta riippuen.