Raparperi-mansikkapiirakka resepti

 Raparperi-mansikkapiirakka
Makeat piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät

Kesältä maistuva raparperi-mansikkapiirakka. Jos olet soijalle allerginen, vaihda tarvittaessa tilalle jonkin toinen omaan ruokavalioon sopiva neste ja rahkan tapainen valmiste. Ohjeesta tulee pellillinen piirakkaa.

Ainesosat

Murutaikina:  
7 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
80 g mantelijauhoa
3,5 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl ruokasoodaa
3 tl kardemummaa
250 g sulatettua maidotonta margariinia
1. kerros:  
puolet murutaikinasta
1 kananmuna
2 dl kasvijuomaa (esim. soijasta)
2. kerros:  
500 g maidotonta "rahkaa" (esim. soijasta)
2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
3. kerros:  
1 l raparperia
3 dl mansikoita
2 rkl perunajauhoa
4. kerros:  
puolet murutaikinasta
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, kardemumma, kananmuna, raparperi, mansikka, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E412, E464, E401, E440, E101, manteli, keinotekoinen aromi, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, E160a, soijapapu, E340, E341, E418, vanilliini/vanilliinisokeri, luontainen määrittelemätön aromiuute, rapsiöljy, rypälesokeri, hapate

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
20
kpl

1. Sekoita kaikki murutaikinan ainekset. Jaa taikina kahteen osaan.

2. Sekoita 1. kerroksen ainekset keskenään. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja tasoita.

3. Sekoita 2. kerroksen ainekset ja lisää seos pohjataikinan päälle.

4. Valmista 3. kerros: Sekoita perunajauho raparperin ja mansikoiden sekaan varovasti käännellen. Ripottele raparperi-mansikat piirakalle.

5. Ripottele loppu murutaikina eli 4. kerros piirakan päälle.

6. Paista 200-asteisen uunin alatasolla n. 40 minuuttia.