Churrot resepti

Churrot
Makeat pullat ja muffinsit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Seesaminsiemenet ja seesaminsiementuotteet

Churrot voi valmistaa monin eri tavoin, myös omat ruokarajoitteet huomioiden. Espanjassa churrot ovat pitkiä pötköjä. Voit kuitenkin tehdä niistä 3-5 senttisiä, jolloin ne ovat kivoja suupaloja ja helpompi paistaa.

Ohje: Helena Kemppainen

Ainesosat

3,5,dl hienoa riisijauhoa
1 dl karkeaa riisijauhoa
2 dl maissitärkkelystä
1 tl ksantaania
0,5 tl psylliumia
0,5 t ruokasoodaa
0,5 tl suolaa
7 g kuivahiivaa
0,5 dl sokeria
3 taatelia
0,5 banaania
2 keltuaista
1 rkl maidotonta margariinia
2,5 dl vettä
1 rkl sitruunamehua
Paistamiseen: 0,5 l rypsiöljyä
Päälle: sokeria
Linkitetyt ruoka-aineet: ksantaanikumi, ruokasuola, ruokosokeri, taateli, banaani, kananmuna, vesi, sitruuna, kananmunan keltuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), rypsiöljy, kananmunan valkuainen, riisijauho, riisi (vilja), maissitärkkelys, psylliumsiemen, E500/ruokasooda (leivinjauhe), hiiva, E491, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
10
kpl

1. Mittaa kulhoon kaikki kuivat aineet, mukaan lukien hiiva, ja sekoita.

2. Mittaa taatelit, banaani, keltuaiset, rasva ja nesteet tehosekoittimeen. Sekoita kolme minuuttia, kunnes seos on tasaista.

3. Yhdistä nesteseos kuiviin aineisiin. Anna seistä huoneenlämmössä 30 min. Peitä sitten kelmulla, nosta jääkaappiin ja anna kohota siellä 2–3 tuntia.

4. Valmistele pursotinpussi, jossa on tähtimuotoinen tylla. Kun taikina on kohonnut, siirrä se pursotinpussiin. Taikinan kuuluu olla löysää, mutta pysyä kuitenkin pursotinpussissa. Älä vaivaa  taikinaa, vaan lusikoi se suoraan pursotinpussiin.

5. Kaada öljy kattilaan. Pohjalla pitää olla vähintään 4 cm öljyä. Kuumenna 170-180 asteiseksi.

6. Pursota taikinaa öljyn sekaan ja katkaise aina sopivasta kohdasta. Käytä katkaisemiseen lusikankärkeä. Kääntele churroja paistaessasi, jotta ne paistuvat tasaisesti.

7. Nosta churrot pois kattilasta, kun ne ovat kauniin ruskeita.

8. Anna jäähtyä hieman ja pyörittele sokerissa tai kookossokerissa. Jos et halua käyttää sokeria lainkaan, voit sulattaa sokeritonta suklaata ja dipata churrot siinä. Tarjoile heti hieman jäähtyneenä.