Basilika-tomaattikeitto resepti

Tomaatti-basilikakeitto
Keitot
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Basilika ja tomaatti ovat herkullinen yhdistelmä. Tarjoa alkukeittona tai kevyenä lounaana.

Ohje: Sysmän Luomuherkut

Ainesosat

1 sipuli
250 g tomaattimurskaa
3 rkl kasvisliemijauhetta
4,5 dl vettä
2 palaa gluteenitonta vaaleaa leipää
1 rkl sokeria
reilusti tuoretta basilikaa
  mustapippuria
Linkitetyt ruoka-aineet: sipuli, tomaatti, vesi, ruokosokeri, hiivauute, basilika, vehnätärkkelys jossa gluteenia enintään 20mg/kg, gluteeniton kaura, riisijauho, E412, E440, E415, E464, rapsiöljy, maltodekstriini, hiiva, omena, sokerijuurikaskuitu, ruokasuola, E575, E500/ruokasooda (leivinjauhe), riisi (vilja), E341, E330, E101, mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
4
kpl

1. Kuori ja hienonna sipuli.

2. Laita kattilaan tomaattimurska, liemijauhe (tarkista sopivuus ruokavalioon), vesi ja sipuli. Keitä n. 15 minuuttia.

3. Lisää leivänpalaset ja mausteet. Keitä vielä hetki ja soseuta.