Hernekeittoröstit resepti

Hernekeittoröstit
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Hernekeittoa voi käyttää monen ruoan pohjana. Tässä siitä valmistetaan röstejä. Tarjoile esimerkiksi salaatin tai paistetun kananmunan (jos se sopii ruokavalioon) kera. Hernekeittoröstit sopivat myös lisukkeeksi lihalle tai kalalle.

Ohje: Kymppi-maukkaat

Ainesosat

435 g kasvishernekeittoa
4 isoa perunaa
2 porkkanaa
0,5 purjo
0,5 sitruunan mehu
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
  rypsiöljyä
Linkitetyt ruoka-aineet: peruna (juures), porkkana, purjo, sitruuna, ruokasuola, vesi, herne, sipuli, meirami, rosmariini, mustapippuri, rypsiöljy

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl

1. Kuori ja raasta perunat ja porkkanat. Viipaloi purjo.

2. Ripottele kasvisten päälle suolaa ja anna nesteiden irrota vähintään 10 minuuttia.

3. Purista raasteesta pois mahdollisimman paljon nestettä.

4. Sekoita raasteen joukkoon kasvishernekeitto ja sitruunamehu. Mausta.

5. Muotoile ohuiksi pihveiksi ja paista öljyssä keskilämmöllä 10 minuuttia per puoli tai kunnes peruna on kypsää. Käännä pihvit varovasti, jotta ne pysyvät kasassa.