
Kananmunaton|Laktoositon
Kymppi Imellytetty Perunalaatikko on alkujaan hämäläinen arkiruoka, josta on tullut koko Suomen rakastetuin joululaatikko. Valmistusmenetelmä on hidas imellyttäminen, jolloin perunan tärkkelys pilkkoutuu sokereiksi. Makeaa makua on vahvistettu siirapilla.
Säilytys ja käyttöohje
Säilytys pakasteena. Säilyy -18 asteessa pakkauksessa ilmoitettuun parasta ennen -päivämäärään saakka. Säilyy jääkaapissa (+5) enintään 10vrk.
Sulata jääkaapissa yön yli (noin 12 tuntia).
Ei saa jäädyttää uudelleen sulatuksen jälkeen.
Valmistusohje: Kuumenna uunissa ilman kantta +175 °C noin 40 min. Mikrossa lautaselle annosteltuna noin 2 min.
Huom! Kuumennusaika on ohjeellinen.
Ainesosat
Vesi, perunahiutale 13% (Suomi), laktoositon MAITOjauhe (Suomi), siirappi, margariini [kasvirasvat (palmu ja kookos) vaihtelevina osuuksina, rypsiöljy, vesi, suola, aromi, VEHNÄjauho, suola.
Linkitetyt ruoka-aineet:
vesi, peruna (juures), maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, siirappi, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, vesi, ruokasuola, luontaisen kaltainen aromi, vehnä (vilja), vehnätärkkelys jossa gluteenia yli 100mg/kg, ruokasuola,
Ravintosisältö /100g / 100ml
Energia
465
kJ / 111kcal Rasva
3,1
g, josta tyydyttynyttä
1,5
gHiilihydraatit
16
g, josta sokereita
5,5
gProteiini
3,7
gSuola
0,7
gLisätietoja:
Ravintokuitu 0,9 g