Oatly kaurajäätelö Chocolate 500ml

Oatly kaurajäätelö Chocolate 500ml
Jälkiruuat
Suolaiset ja makeat naposteltavat
Maidon kaltaiset valmisteet

Tuottaja

Oatly

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella ei ole kontaminaatioriskejä.

Maidoton ja soijaton. Erittäin alhainen gluteenipitoisuus (alle 100mg/kg per tuote).

Mikäli olet elänyt pimennossa koko elämäsi aina tähän hetkeen saakka, jolloin jostain syystä klikkasit tälle sivulle, meillä on ilo kertoa sinulle, että tämä jäätelö ei sisällä yhtään maitoa. Se on tehty kaurasta. Jäätelö ilman maitoa? Voiko sitä edes kutsua jäätelöksi? Noh, sinä pimennossa kasvanut ihminen, olisimme voineet kutsua sitä vaikka skwidfoppel5wmddeksi, mutta mitäs järkeä siinä olisi, kun se kuitenkin maistuu jäätelöltä, näyttää jäätelöltä ja käyttäytyy kuin jäätelö lusikoidessasi sitä kippoon tai kartion malliseen kaurakeksiin? Vaikeahan näitä on tietää, jos on elänyt pimennossa koko ikänsä, joten ehkä vain on paras, että annat meidän lämpimästi mutta vakaasti suositella sinua kokeilemaan tätä suklaajäätelöämme. Tulet yllättymään. Kuten kaikesta muustakin ympärilläsi, mikäli olet siis elänyt pimennossa tähän asti.

Kolme pikaista pointtia: 
* Käyttämämme kaakao on Cocoa Horizon -säätiön sertifioimaa. Se tarkoittaa, että kaakao on tuotettu 100-prosenttisesti kestävällä tavalla, edistäen kaakaonviljely-yhteisöjen toimeentuloa. 
* Uusien pakkauksien hiilijalanjälki on 79 % pienempi verrattuna vanhoihin pakkauksiin!  
* Vegaaninen! (Kyllä, aika itsestään selvää. Mutta kun kolme pointtia näyttää niin paljon paremmalta kuin kaksi.) 

Tyydyttymätön rasva käyttäytyy aina heikommin, kun kyse on jäätelön koostumuksesta. Ja juuri tuota tyydyttymätöntä rasvaa on kaurassa. Verrattuna taas siihen tyydyttyneeseen rasvaan, jota on maidossa ja joka tekee maitojäätelöstä tiivistä. Olemme tästä syystä ratkaisseet ongelman niin, että olemme lisänneet kasvipohjaista ja kokonaan kovetettua rasvaa rapsin ja kookoksen muodossa. Jälkimmäinen, kokonaan kovetettu, on siis kasvipohjaista rasvaa, jonka olemme muuttaneet tyydyttyneeksi. Ja nyt olemme kirjoittaneet sanan rasva kuusi kertaa. Jos luet oikealla olevan ainesosaluettelon, huomaat, että käytämme myös hieman stabilointiainetta, samasta syystä.

Kasvipohjainen jäätelö on vähintään yhtä hyvää kuin tavallinen. Ja kun sanomme ”vähintään” tarkoitamme ”yhtä hyvää” tai ”parempaa”. Ja kuka muuten edes haluaa olla ”tavallinen”, jos voi olla epätavallinen jäätelö? Jos siis itse olisimme jäätelöitä, emmekä pelkästään valmistaisi niitä.

Ainesosat

Vesi, kaura, sokeri, rypälesokeri, rapsiöljy, glukoosisiirappi, kokonaan kovetetut kasviöljyt (kookos, rapsi), kaakaojauhe 2,5%, kookosöljy, emulgointiaine (rasvahappojen mono- ja diglyseridit), stabilointiaine (johanneksenleipäpuujauhe, guarkumi), suola, luontainen aromi.

Linkitetyt ruoka-aineet:
vesi, kaura (vilja), ruokosokeri, rypälesokeri, rapsiöljy, siirappi, kookosöljy, rapsiöljy, kaakaojauhe, kookosöljy, E471, E410, E412, ruokasuola, luontainen määrittelemätön aromiuute,

Ravintosisältö /100g / 100ml

Energia
909
kJ / 217kcal
Rasva
13
g, josta tyydyttynyttä
6,8
g
Hiilihydraatit
24
g, josta sokereita
22
g
Proteiini
1,4
g
Suola
0,10
g
Lisätietoja:
Ravintokuituja 1,5 g