Oatly kaurajäätelö Chocolate Fudge 500ml

Oatly kaurajäätelö Chocolate Fudge 500ml
Jälkiruuat
Suolaiset ja makeat naposteltavat
Maidon kaltaiset valmisteet

Tuottaja

Oatly

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella ei ole kontaminaatioriskejä.

Maidoton ja soijaton. Erittäin alhainen gluteenipitoisuus (alle 100mg/kg per tuote).

Meillä on yleensä tapana mainita, kuinka tuotteemme sisältävät kuituja, tyydyttymättömiä rasvoja ja vitamiineja. Kertoa, kuinka terveellistä kaura on ja kuinka hienosti tasapainotettuja tuotteemme ovat. Mutta tämän Chocolate Fudgen kanssa toimimme hieman toisin. Emmekä edes niin hieman. Ilman ravitsemusasiantuntijan lausuntoakin uskallamme väittää, että tämä lyö kaikki omat ennätyksemme mitä tulee turhuuteen, epätasapainoon ja puhtaaseen nautittavuuteen. Ainoastaan toiset luksustuotteemme Hazelnut Swirl ja Salted Caramel yltävät samalle tasolle. Mutta hei. Jos on tarkoitus nauttia hieman jäätelöä, niin kai sen voi samalla tehdä kunnolla.

Kolme pikaista pointtia: 
* Käyttämämme kaakao on Cocoa Horizon -säätiön sertifioimaa. Se tarkoittaa, että kaakao on tuotettu 100-prosenttisesti kestävällä tavalla, edistäen kaakaonviljely-yhteisöjen toimeentuloa. 
* Uusien pakkauksien hiilijalanjälki on 79 % pienempi verrattuna vanhoihin pakkauksiin!  
* Vegaaninen! (Kyllä, aika itsestään selvää. Mutta kun kolme pointtia näyttää niin paljon paremmalta kuin kaksi.)

Aikaisemmin taisi olla niin, että tätä jäätelöä oli hieman huonosti saatavilla. Mutta nyt ovat tähdet olleet kohdillaan, key account managerit hoitaneet hommansa ja yhä useampi on jäätelöä maistettuaan huudahtanut tuon edellisessä kappaleessa mainitun tupla-wow’n, joten nyt sitä saa. Mikä tietysti on hieno asia, joten anteeksi harhaan johtavasta otsikosta.

Jotta jäätelöä voi kutsua jäätelöksi, tulee sen olla parempaa kuin hernekeitto, tämä on perusedellytys. Mutta tämän lisäksi jäätelöön liitetään tiettyjä perusoletuksia myös itse koostumuksen suhteen, eli se ei saa olla juoksevaa. Ja sen tulee olla kylmää, mikä tietysti edistää tuota kiinteysastetta. Tietty stabilointiainekin edesauttaa asiaa, mutta toisaalta tyydyttymätön rasva ei siihen pysty. Tästä syystä olemme päättäneet käyttää erilaista rasvaa, muun muassa kasvipohjaista, kokonaan kovetettua sellaista. Näin siis lyhyesti selitettynä.

Ainesosat

Vesi, sokeri, glukoosisiirappi, kaura, rypälesokeri, rapsiöljy, kokonaan kovetetut kasviöljyt (kookos, rapsi), kaakaojauhe 2,7%, kookosöljy, kaakaovoi, emulgointiaine (rasvahappojen mono- ja diglyseridit), maissitärkkelys, stabilointiaine (johanneksenleipäpuujauhe, guarkumi), suola, kaakaouute, luontaiset aromit, väri (sokerikulööri).

Sisältää: 10% vaniljatoffee.

Linkitetyt ruoka-aineet:
vesi, ruokosokeri, siirappi, kaura (vilja), rypälesokeri, rapsiöljy, kookosöljy, rapsiöljy, kaakaojauhe, kookosöljy, kaakaovoi, E471, maissitärkkelys, E410, E412, ruokasuola, kaakaovoi, luontainen määrittelemätön aromiuute, vanilja, E150a,

Ravintosisältö /100g / 100ml

Energia
983
kJ / 235kcal
Rasva
11
g, josta tyydyttynyttä
5,8
g
Hiilihydraatit
32
g, josta sokereita
25
g
Proteiini
1,2
g
Suola
0,09
g
Lisätietoja:
Ravintokuituja 1,4 g