Oatly kaurajäätelö Strawberry 500ml

Oatly kaurajäätelö Strawberry 500ml
Jälkiruuat
Suolaiset ja makeat naposteltavat
Maidon kaltaiset valmisteet

Tuottaja

Oatly

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella ei ole kontaminaatioriskejä.

Maidoton ja soijaton. Erittäin alhainen gluteenipitoisuus (alle 100mg/kg per tuote).

Iloiset mansikat ja kaunis kaura jääkylmässä yhteydessä on jotain niin nerokasta, että pakko ihmetellä, miksi kukaan ei ollut ajatellut tätä aiemmin? (Ehkä jollain kaukaisella planeetalla, mutta meidän kilpailuanalyysimme pysyttelee Telluksen kamaralla). No, joka tapauksessa hienoa, että  kaurasta tehtyä mansikkajäätelöä on saatavilla, sinunkin lähettyvilläsi. Todennäköisesti ruokakauppasi pakastealtaassa, tai jos sinulla on tuuria niin jopa kotonasi, omassa pakastekaapissasi, mikäli joku on sen sinne sujauttanut huomaamattasi (veikkaamme, että kaveri tai perheenjäsen). Parhainta syötynä, mutta sopii myös juotavaksi, sulaneena.

Jos olet tehnyt mansikkajäätelömme kanssa tuttavuutta jo aiemmin, olet ehkä huomannut, että olemme nyt vaihtaneet aiemman muovirasian kierrätettävään paperiversioon. Se ei pelkästään tuo lisää käyttömukavuutta vaan vähentää myös 79 prosentilla ilmastovaikutusta. Ja sen lisäksi, että on aika ainutlaatuisen hienoa, että tämä on kaurasta tehtyä jäätelöä, kannattaa ehkä kiinnittää huomiota myös siihen, että jäätelössä on oikeita mansikoita, vähintään 15 %. Punaisia ja mehukkaita marjoja, jotka on muussattu täydelliseen sosemuotoon jäätelöön. Mukavan värinkin ne tuovat.

Kuten varmaan ymmärrät, ei ole aivan mutkatonta saada kaurasta jäätelöä aikaiseksi. Maidossa ja kermassahan on tiettyjä ominaisuuksia, jotka saavat ”tavallisen” jäätelön tomimaan niin kuin se toimii. Me vastaavasti tarvitsemme vaihtoehdon tyydyttyneille rasvoille, joita kaurassa ei ole. Tyydyttymättömät rasvat ovat normaalisti aina hyvä asia, mutta jäätelön kohdalla ne tekevät jäätelöstä ei-jäätelömäisen, juoksevalla tavalla. Tästä syystä olemme päättäneet käyttää kokonaan kovetettua rasvaa, mikä tarkoittaa, että tyydyttymättömästä rasvasta on tehty tyydyttynyttä. Samasta syystä olemme lisänneet myös aavistuksen verran stabilointiainetta. Mikä tietty on huono juttu, jos satut pitämään sulaneesta jäätelöstä. Siinä tapauksessa emme myöskään suosittele pakastinsäilytystä jäätelöllesi.

Jos tämä mansikkajäätelö herättää sinussa voimakkaita tunteita, suosittelemme lämpimästi tutustumaan myös Havregurt Mansikkaan, jossa on sama mukava mansikan maku.

Ainesosat

Vesi, mansikka 15%, sokeri, kaura, rypälesokeri, rapsiöljy, glukoosisiirappi, kokonaan kovetetut kasviöljyt (kookos, rapsi), kookosöljy, emulgointiaine (rasvahappojen mono- ja diglyseridit), stabilointiaine (johanneksenleipäpuujauhe, guarkumi), luontainen aromi, punajuurimehutiiviste, suola.

Linkitetyt ruoka-aineet:
vesi, mansikka, ruokosokeri, kaura (vilja), rypälesokeri, rapsiöljy, siirappi, kookosöljy, rapsiöljy, kookosöljy, E471, E410, E412, luontainen määrittelemätön aromiuute, punajuuri, ruokasuola,

Ravintosisältö /100g / 100ml

Energia
825
kJ / 197kcal
Rasva
10
g, josta tyydyttynyttä
5,4
g
Hiilihydraatit
26
g, josta sokereita
23
g
Proteiini
0,7
g
Suola
0,08
g
Lisätietoja:
Ravintokuituja 0,9 g