Oatly kaurajäätelö Vanilla 500ml

Oatly kaurajäätelö Vanilla 500ml
Jälkiruuat
Suolaiset ja makeat naposteltavat
Maidon kaltaiset valmisteet

Tuottaja

Oatly

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella ei ole kontaminaatioriskejä.

Maidoton ja soijaton. Erittäin alhainen gluteenipitoisuus (alle 100mg/kg per tuote).

üBERHYVÄÄ JA KERMAMAISTA. Kyllä, versaalilla. Ja nuo pisteet u:n päällä muistuttavat niistä pikkaraisista vaniljansiemenistä, joita jäätelöstä löytyy. Ja koska tämä jäätelö on (selvästikin) tehty maidon sijaan kaurasta, on sen ilmastovaikutus 76 % pienempi kuin lehmänmaidosta tehdyn vaniljakermajäätelön*. Jos numeroillakin olisi olemassa versaalit, olisimme käyttäneet nyt niitä.
*Laskutoimituksen on tehnyt CarbonCloud.

Mikäli haluaisit kotikeittiössäsi valmistaa täysin samanlaista jäätelöä kuin tämä meidän, olisi sinun hyvä tietää muutama seikka. Olemme listanneet nämä asiat ”Ja sitten toisaalta” –otsikon alle, mutta ihan yhtä hyvin siinä voisi lukea ”Hieman hankalammin saatavissa olevat ainesosat, jos haluat valmistaa omaa Oatly-jäätelöä”.
- Stabilointiaine. Jäätelö muuttaa mielellään muotoaan heti kun se tulee ulos kylmästä säilytystilastaan, ja vaikka ”stabilointiaine” ei ehkä olekaan ensimmäisenä listalla, kun mietitään herkullisia sanoja, toimii se aika tehokkaasti juuri tässä yhteydessä, jäätelön kanssa.
- Kokonaan kovetettu rasva. Siinä missä maidon sisältämä tyydyttynyt rasva mahdollistaa sen, että maitojäätelö pysyy yhtenä kappaleena, eikä valu ympäriinsä (vähän siihen tyyliin kuin youtube-filmeissä, joissa astronautit yrittävät juoda vettä, mutta tässä tapauksessa siis painovoiman kanssa), olemme me päätyneet käyttämään kokonaan kovetettua kasvirasvaa.
- Rakkaudella, ajatuksella ja maagisella kosketuksella Landskronassa valmistettu kaurapohja. Hemmetin vaikea toteuttaa itse.

Sulamisproblematiikkaan liittyen: jäätelö sulaa mielellään, paitsi jos sen nauttii alle -1-asteisessa lämpötilassa. Joten päätä itse, missä haluat viettää jäätelöhetkesi.

Ainesosat

Vesi, kaura, sokeri, rypälesokeri, rapsiöljy, glukoosisiirappi, kokonaan kovetetut kasviöljyt (kookos, rapsi), kookosöljy, emulgointiaine (rasvahappojen mono- ja diglyseridit), stabilointiaine (johanneksenleipäpuujauhe, guarkumi), luontainen aromi, suola, vaniljansiemen, väri (beetakaroteeni).
Linkitetyt ruoka-aineet:
vesi, kaura (vilja), ruokosokeri, rypälesokeri, rapsiöljy, siirappi, kookosöljy, rapsiöljy, kookosöljy, E471, E410, E412, luontainen määrittelemätön aromiuute, ruokasuola, vanilja, E160a,

Ravintosisältö /100g / 100ml

Energia
909
kJ / 217kcal
Rasva
13
g, josta tyydyttynyttä
6,8
g
Hiilihydraatit
24
g, josta sokereita
22
g
Proteiini
0,8
g
Suola
0,10
g
Lisätietoja:
Ravintokuituja 0,8 g