Leipäkonepullataikina resepti

Leipäkonepullataikina
Makeat pullat ja muffinsit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Ohje on tehty Wilfan leipäkoneella, jossa vuoan koko on noin 3 litraa. Kyseinen leipäkone ilmoittaa ohjeelliseksi leipien kooksi 1 kg tai 1,5 kg.

Voit voidella pullat myös kananmunalla, jos se sopii ruokavalioon.

Ainesosat

500 g gluteenitonta hienoa jauhoseosta
1,5 dl sokeria
0,75 tl suolaa
150 g maidotonta sulatettua margariinia
3,5 dl kädenlämpöistä vettä
3 tl kuivahiivaa
Voiteluun:  
1 rkl siirappia
1 rkl vettä
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, ruokasuola, vesi, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E412, E464, E401, E440, E101, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, hiiva, E491

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
30
kpl

1. Mittaa leipäkoneeseen 400 g jauhoja, sokeri, suola, rasva, vesi ja hiiva. Alusta taikina koneella. Lisää jauhoja tarvittaessa sen verran, että taikina on helppo ottaa kupista pois.

2. Pyörittele taikinasta pullia jauhotetulla pöydällä. Kohota 30 minuuttia.

3. Kuumenna siirappia ja vettä hetki mikroaaltouunissa. Voitele pullat seoksella.

3. Paista 225-asteisessa uunissa 10-12 minuuttia.