Suolaiset välipalat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Hauska välipala tai piknikeväs. Makaronin voit vaihtaa myös riisiin.
Ainesosat
200 g | gluteenitonta makaronia |
0,5 tl | suolaa |
150 g | pakasteherneitä |
100 g | pekonikuutioita |
1 | pieni sipuli |
2 | valkosipulinkynttä |
120 g | kinkku- tai salamikuutioita |
2 rkl | hienonnettua basilikaa |
2 | kananmunaa |
2 dl | maidotonta ranskan"kermaa" |
0,5 tl | mustapippurirouhetta |
1 tl | pizzamaustetta |
100 g | maidotonta "juusto"raastetta |
suolaa tarvittaessa |
Linkitetyt ruoka-aineet:
ruokasuola, herne, sika, sipuli, valkosipuli, basilika, kananmuna, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), maissitärkkelys, perunatärkkelys(jauho), riisitärkkelys, soijajauho, E460, omena, E471, vesi, soijapapu, kookosöljy, rypsiöljy, rypälesokeri, E341, E440, hapate, mustapippuri, oregano, härkäpapu, merisuola, luontainen määrittelemätön aromiuute, E200, E160a
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
22
kpl
1. Keitä makaronit suolalla maustetussa vedessä. Lisää kolmen viimeisen minuutin ajaksi joukkoon herneet. Valuta siivilässä.
2. Paista pekonikuutioita pannulla. Pilko sipuli ja valkosipuli ja lisää pannulle. Kuullota sipulit kevyesti. Ota pannu pois liedeltä.
3. Sekoita joukkoon kinkku, basilika, makaronit ja herneet.
4. Vatkaa kananmunat, lisää ranskan"kerma" ja mausteita haluamasi määrä.
5. Laita muffinipellin syvennyksiin paperivuoat ja annostele seos niihin. Jos käytät paperisia vuokia tavallisella pellillä, laita ainakin kaksi päällekkäin.
6. Kaada muna-"kerma"seos päälle ja ripottele pintaan "juusto"raaste. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.