Makaronimuffinit resepti

Makaronimuffinit
Suolaiset välipalat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Hauska välipala tai piknikeväs. Makaronin voit vaihtaa myös riisiin.

Ainesosat

200 g gluteenitonta makaronia
0,5 tl suolaa
150 g pakasteherneitä
100 g pekonikuutioita
1 pieni sipuli
2 valkosipulinkynttä
120 g kinkku- tai salamikuutioita
2 rkl hienonnettua basilikaa
2 kananmunaa
2 dl maidotonta ranskan"kermaa"
0,5 tl mustapippurirouhetta
1 tl pizzamaustetta
100 g maidotonta "juusto"raastetta
  suolaa tarvittaessa
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokasuola, herne, sika, sipuli, valkosipuli, basilika, kananmuna, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), maissitärkkelys, perunatärkkelys(jauho), riisitärkkelys, soijajauho, E460, omena, E471, vesi, soijapapu, kookosöljy, rypsiöljy, rypälesokeri, E341, E440, hapate, mustapippuri, oregano, härkäpapu, merisuola, luontainen määrittelemätön aromiuute, E200, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
22
kpl

1. Keitä makaronit suolalla maustetussa vedessä. Lisää kolmen viimeisen minuutin ajaksi joukkoon herneet. Valuta siivilässä.

2. Paista pekonikuutioita pannulla. Pilko sipuli ja valkosipuli ja lisää pannulle. Kuullota sipulit kevyesti. Ota pannu pois liedeltä.

3. Sekoita joukkoon kinkku, basilika, makaronit ja herneet.

4. Vatkaa kananmunat, lisää ranskan"kerma" ja mausteita haluamasi määrä.

5. Laita muffinipellin syvennyksiin paperivuoat ja annostele seos niihin. Jos käytät paperisia vuokia tavallisella pellillä, laita ainakin kaksi päällekkäin.

6. Kaada muna-"kerma"seos päälle ja ripottele pintaan "juusto"raaste. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.