Suklaamuffinit resepti

Suklaamuffinit
Makeat pullat ja muffinsit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Samasta taikinasta voit tehdä monen makuisia muffineja: Jaa taikina kolmeen eri kuppiin. Lisää esimerkiksi kaakaota, kardemummaa, sitruunanmehua tai karkkimuruja. Jaa taikina vuokiin.

Ainesosat

125 g maidotonta margariinia
2 dl sokeria
2 kananmunaa
4,5 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1,5 dl kylmää vettä (tai kahvia)
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, kananmuna, vesi, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E412, E464, E401, E440, E101, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, kaakaojauhe, kaakaovoi

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
15
kpl

1. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan voimakkaasti vatkaten.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen nesteen kanssa.

3. Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 225-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

4. Anna muffinien jäähtyä ja koristele esim. tomusokerilla.