Oatly Kaurajuoma 250ml

Oatly Kaurajuoma 250ml
Juomat
Maidon kaltaiset valmisteet

Tuottaja

Oatly

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella ei ole kontaminaatioriskejä.

Maidoton ja soijaton. Erittäin alhainen gluteenipitoisuus (alle 100mg/kg per tuote).

Istuu käteen kuin hanska. Yhtä luonnollisesti kuin toisen käsi, ekologinen kangaskassi tai kännykkä (jos kännykkä olisi luonnon luoma). Yhtä luonnollinen on myös kaurajuomamme sisältö. Ja sekös on hyvä juttu pikkuihmisille: hyvin tasapainotettua ravintoa, joka sisältää vain parhaita ainesosia. Tiedäthän: kauraa, puhdasta vettä, rapsiöljyä, hippusellisen suolaa sekä vitamiineja ja kalsiumia. Mikäli sait yliannostuksen positiivista informaatiota, voit jättää ”Ja mikä parasta” -osion väliin ja hypätä suoraan kohtaan ”Ja sitten toisaalta”.

Olemme lisänneet hieman ekstravitamiineja, eli B1:tä, D2:ta (vain kasvipohjaista) sekä riboflaviinia ja kalsiumia. Lapset viis veisaavat moisesta, se tiedetään. Sen sijaan he tykkäävät siitä, että tämä on hyvää. Sitä paitsi pilli istuu kivasti heidän suuhunsa. Voisihan tässä piillä ovela taka-ajatus lasten mielistelemiseksi, mutta käsi sydämelle – eikö olekin aina pikkuisen hauskempaa juoda pillistä, ikään katsomatta?

Säännöt estävät meitä lisäämästä kaurajuomaamme vitamiineja ja kalsiumia, mikäli haluamme samaan aikaan kutsua sitä luomuksi. Joten tällä hetkellä tilanne on se, että sinun pitää valita joko tämä pieni, sininen ja vitamiineilla rikastettu juoma tai vaihtoehtoisesti ruskea 1 litran tölkki (jos siis haluat saman, mutta luomuversiona). Mutta silloin menetät sekä vitamiinit että pillin.

Pilleistä puheen ollen. Nykyisessä pakkauksessa pilli on valmistettu muovista, mutta toivomme tulevaisuudessa löytävämme toisenlaisen pilliratkaisun (joka saattaa osoittautua myös ei-pilliratkaisuksi, tosin tämä on pelkkää spekulointia). Niin kauan kuin pilli on nykyisenlainen, se kannattaa painaa juoman ryystämisen jälkeen tyhjän pakkauksen sisään. Siis painaa muovia pahvipakkauksen sisään? Kyllä. Vaihtoehto kun on usein se, että pilli päätyy luontoon tai jonnekin muualle, mihin se ei todellakaan kuulu, joten parempi, että se päätyy pakkauksen sisään. Etenkin kun muovi erotellaan myöhemmin kierrätyksessä pahvista.

Ei maitoa, ei soijaa. Sopii vegaaneille, ei-vegaaneille ja kaikille siltä väliltä. Voidaan säilyttää pitkään huoneenlämmössä. Jos lapsi haluaa toisen maun, mutta samassa formaatissa, tsekkaapa Kaurajuoma Suklaa.

Ainesosat

Vesi, KAURA 10%, rapsiöljy, kivennäisaineita (kalsiumkarbonaatti, kalsiumfosfaatteja, kaliumjodidi), suola, vitamiinit (D2, riboflaviini, B12).
Linkitetyt ruoka-aineet:
vesi, kaura (vilja), rapsiöljy, E170, E341, ruokasuola, E101,

Ravintosisältö /100g / 100ml

Energia
203
kJ / 48kcal
Rasva
1,5
g, josta tyydyttynyttä
0,2
g
Hiilihydraatit
7,2
g, josta sokereita
3,5
g
Proteiini
1,1
g
Suola
0,10
g
Lisätietoja:
Ravintokuitu 0,8 g