Saavutettavuus

Tämä Pirkanmaan Allergia- ja Astmayhdistyksen saavutettavuusseloste koskee palvelua www.erimenu.fi ja on laadittu 22.09.2020 ja päivitetty 19.6.2023 ja yhteystietojen osalta 23.2.2024. Palvelua koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jossa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia.
 
Olemme arvioineet palvelun saavutettavuuden itse yhdessä verkkopalvelun teknisen ylläpitäjän kanssa.
Digipalvelun saavutettavuuden tila: Täyttää saavutettavuusvaatimukset osittain.

Verkkosivusto ei ole vielä kaikilta osin vaatimusten mukainen:

1.1.1 Ei-tekstuaalinen sisältö
Hakutuloksissa kuvalla ei ole tekstivastinetta. Mutta reseptisivuilla näillä kuvilla on tekstivastineet.

1.4.11 Ei-tekstimuotoisen sisällön kontrasti
Erimenussa on paljon kuvia ruoka-annoksista ja tuotekuvia. Osassa ruoka- ja tuotekuvia kontrastit eivät ole selkeät.

2.1.1 Näppäimistö
Erimenua ei pysty käyttämään pelkästään näppäimistöllä. Tarvittaessa voit ottaa yhteyttä meihin (Pirkanmaan Allergia- ja Astmayhdistys), niin etsimme tarvitsemasi sisällön.

2.4.4 Linkin tarkoitus (kontekstissa)
Jokaisen linkin tarkoitus ei selviä yksin linkkitekstistä.

2.4.7 Näkyvä kohdistus
Erimenussa ei ole käyttötilaa, jossa näppäimistön kohdistuksen ilmaisin olisi näkyvissä.

2.5.1 Osoitineleet
Hakukentistä puuttuu indikaatio hiirtä liikutettaessa.

2.5.4 Käyttö liikkeen avulla
Erimenussa ei ole toimintoja, joita voisi käyttää liikuttamalla laitetta.

3.3.3 Virheen korjausehdotus
Erimenussa ei ole virheen korjausehdotuksia. Jos kirjoittaa esim. ruoka-aineen väärin, Erimenu ei tee korjausehdotuksia, vaan etsii osumia kirjoituksen mukaan.
 
Kohtuuton rasite
Erimenua ei voi käyttää pelkällä näppäimistöllä. Yli tuhannesta ruuasta ja leivonnaisesta sekä elintarviketuottajien tuotteista vuosien varrella otetuissa kuvissa kontrastit eivät ole selkeät.
Erimenun ylläpito on kallista ottaen huomioon Pirkanmaan Allergia- ja Astmayhdistyksen rahoituksen. Erimenun kohderyhmässä näppäimistökäyttöisyyden tarve ei ole korostettu.
Saavutettavuuden suhteen Erimenu ei ole vielä täydellinen. Siihen on tehty huomattavia saavutettavuusparannuksia ja taso on jo hyvä. Palvelua ei ole voitu muuttaa niin, että sitä voisi käyttää pelkästään näppäimistöllä. Hakutoimintoja parannettiin ja reseptisivut uudistettiin 9/2020. Tuotesivut uudistettiin 5/2021. Kirjautumisen sivut uudistettiin 12/2022. Pieniä puutteita voidaan jatkossakin korjata muiden korjausten ja päivitysten yhteydessä. Yhteiskuntamme suurien taloudellisten haasteiden takia julkisen rahoituksen käyttöä on priorisoitava. Rajallisena pysyvän STEA-rahoituksen takia kaikkien saavutettavuuspuutteiden korjaus voidaan toteuttaa luultavasti vasta, jos/kun joku kolmas taho rahoittaa sen (arvio vuoteen 2030 mennessä). Yhdistyksen neuvojiin voi olla yhteydessä puhelimitse ja sähköpostilla - autamme sinua löytämään tarvitsemasi tiedot.
 

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme? Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi. Laita meille viestiä sähköpostilla: allergia@kolumbus.fi.
 

Valvontaviranomainen
Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.
Valvontaviranomaisen yhteystiedot:
Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus@avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000
 

Verkkopalvelun ylläpitäminen on jatkuvaa sisällön ja teknisen puolen ylläpitoa ja päivitystä. Saavutettavuusvaatimukset on huomioitu ja huomioidaan kehitystoimissa STEA-rahoituksen sallimin kustannuksin. Erimenu on yksi osa laajaa ruoka-allergiatoimintaamme. Tarjoamme tukea Erimenun käyttäjille, joille digipalvelut eivät ole saavutettavissa. Pirkanmaan Allergia- ja Astmayhdistys tarjoaa valtakunnallisesti maksutonta ruoka-allergianeuvontaa. Voit ottaa yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla, niin neuvomme ruoka-allergioissa, ruoka-allergiaruuanlaitossa ja -leivonnassa sekä Erimenun käyttämisessä. Katso neuvontamme yhteystiedot: www.pirkanmaanallergia.fi
 

Tämä verkkosivusto/sovellus on julkaistu 13.03.2018.
Tämä verkkosivusto/sovellus on päivitetty merkittävien muutosten jälkeen 19.6.2023.