Oatly Maustamaton 150g

Oatly Maustamaton
Maidon kaltaiset valmisteet

Tuottaja

Oatly

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella ei ole kontaminaatioriskejä.

Maidoton ja soijaton. Erittäin alhainen gluteenipitoisuus (alle 100mg/kg per tuote).

Juustomaisen hyvää! Hieman erikoinen tapa aloittaa teksti, jossa kerrotaan tuotteesta, joka ei itse asiassa ole ”juustoa”, mutta menköön nyt tällä kertaa. Tällä ei ole mitään tekemistä ”juuston” kanssa, vaikka onkin yhtä ihanasti levitettävää kuin pehmeät ”juustot” ja sopii hienosti ruoanlaittoon, teet sitten ekstrakermamaisia kastikkeita tai leivot vaikkapa porkkana- tai juustokakkuja. Jos et löydä tätä tuotetta kaupasta muiden Oatly-tuotteiden seasta, käypä tarkistamassa, josko se hengaileekin muiden kermaisten levitettävien ”juustojen” seurassa – tunnistat sen siitä hyvästä eläimettömästä karmasta.

Mietipä, jos olisit bagel, joka pelkäisi kuollakseen, että sen päälle levitetään maitotuotetta, koska sisimmässäsi tuntisit, että kasvipohjainen ruoka on niin paljon edistyksellisempää. Ja tietäisit, että koska kaikki bagel-fanit pitävät tuorejuustosta, niin kohta sinutkin väistämättä voideltaisiin sillä tuorejuustolla. Noh, kuvittelepa kuinka onnellinen bagel olisit juuri tällä hetkellä.

No jos nyt jotain negatiivista pitää hakea, niin ehkä se on maku. Tai lähinnä maun vähäisyys. Kenenkään lempimaku ei ole ”maustamaton”. Kukaan ei maistele viinejä ja löydä vivahteita kirsikasta, suklaasta ja maustamattomasta. Toisaalta ei tätä voi kyllä moittiakaan. Se ei ehkä hivele makunystyröitä, mutta ei se niitä myöskään ärsytä. Se on lyhyesti ja ytimekkäästi: maustamaton. Ja jos asiaa tarkemmin miettii, on se ehkä ruotsalaisin maku mitä meillä on.

Se levittyy leivän päälle aivan kuin tuorejuusto, se näyttää aivan tuorejuustolta, mutta se ei TODELLAKAAN ole tuorejuustoa. 100 %:sti kasvipohjaista. Sopii täydellisesti leivontaan ja kuorrutusten tekoon, jos satut pitämään sellaisesta. Me ainakin pidämme.

Ainesosat

Vesi, rapsiöljy, Kokonaan kovetetut kasviöljyt (kookos, rapsi), KAURA 9%, perunatärkkelys, perunaproteiini, jodioitu suola, stabilointiaine (pektiini), happo (omenahappo, maitohappo).

Linkitetyt ruoka-aineet:
vesi, rapsiöljy, kookosöljy, rapsiöljy, kaura (vilja), perunatärkkelys(jauho), peruna (juures), ruokasuola, E440, omenahappo, maitohappo,

Ravintosisältö /100g / 100ml

Energia
967
kJ / 231kcal
Rasva
20
g, josta tyydyttynyttä
8,0
g
Hiilihydraatit
9,8
g, josta sokereita
3,6
g
Proteiini
3,2
g
Suola
0,71
g
Lisätietoja:
Ravintokuituja 0,8 g