Oatly Kaurajuoma Mocha Latte 235ml

Oatly Kaurajuoma Mocha Latte 235ml
Juomat
Maidon kaltaiset valmisteet

Tuottaja

Oatly

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella ei ole kontaminaatioriskejä.

Maidoton ja soijaton. Erittäin alhainen gluteenipitoisuus (alle 100mg/kg per tuote).

Olipa kerran kauan sitten nero, joka keksi/jalosti/toi meille suklaan. Hieman myöhemmin, tai saattoi se olla aikaisemminkin, eräs toinen nero keksi/jalosti/toi meille kahvin. Kolmas supernero sitten yhdisti nämä kaksi ja loi suklaakahvin, jota kansan suussa nykyään mocha latteksi kutsutaan. Mutta piti odottaa aina vuoteen 2018 saakka, ennen kuin supermeganerot tekivät kauratehtaalla Landskronassa suklaakahvista kauraversion ja laittoivat sen kierrätyspaperista tehtyyn hopeiseen purkkiin. Miten ihmeellistä onkaan saada elää tällaisella jännittävällä vuosikymmenellä, eikö?

Sen kummemmin järjestystä miettimättä:
Luomua – check.
Kasviperäistä – check.
Luontaista makuainetta – check.
Ah, niin sikahyvää! – check.

Vähän mietitymmässä järjestyksessä, jotta vältytään heti alussa mainitsemasta se vähiten ruokahalua herättävä sana näistä kolmesta:
Lisättyä sokeria hillityssä määrin, makua lisäämään, eli 2,5 % (joka on aika alhainen määrä, jos verrataan muihin markkinoilla oleviin mocha latteihin, mutta mainittakoon nyt silti) – check.
Stabilointiainetta, jottei juoma sakkautusi pohjalle – check. (Vaikka kyllähän se siitäkin huolimatta vähän sakkautuu, joten muista aina ravistaa ennen nauttimista.)
Happamuudensäätöainetta, jotta kahvi ja kaurajuoma eivät juoksettuisi – check.

Lähtökohtaisesti tämä on tarkoitettu nautittavaksi kylmänä, mutta jos haluat lämmittää sen, sekin käy oikein hyvin – kunhan muistat kaataa juoman ensiksi pahvipurkista pois.

Sisältää kofeiinia: 34 mg/100 ml.

Ainesosat

Vesi, KAURA* 11%, kahviuute* 2,8%, sokeri* 2,5%, rapsiöljy*, vähärasvainen kaakaojauhe* 0,4%, happamuudensäätöaine (kalsiumkarbonaatti, natriumvetykarbonaatti), luontainen aromi (kaakao, kahvi, vanilja), suola, stabilointiaine (gellaanikumi).

*Luomutuote.

Linkitetyt ruoka-aineet:
vesi, kaura (vilja), kahvipapu, ruokosokeri, rapsiöljy, kaakaojauhe, E170, E500/ruokasooda (leivinjauhe), kaakaojauhe, kahvipapu, vanilja, ruokasuola, E418,

Ravintosisältö /100g / 100ml

Energia
326
kJ / 78kcal
Rasva
2,8
g, josta tyydyttynyttä
0,3
g
Hiilihydraatit
11
g, josta sokereita
6,1
g
Proteiini
1,5
g
Suola
0,22
g
Lisätietoja:
Ravintokuitu 1,2 g