Oatly Maustamaton Havregurt 400g

Oatly Maustamaton Havregurt 400g
Suolaiset ja makeat naposteltavat
Maidon kaltaiset valmisteet

Tuottaja

Oatly

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella ei ole kontaminaatioriskejä.

Maidoton ja soijaton. Erittäin alhainen gluteenipitoisuus (alle 100mg/kg per tuote).

Havregurt. Se kuulostaa ääneltä, jonka joku viidakon eläin saattaisi päästää ilmoille. Mutta se on itse asiassa ihan hemmetin hyvä nimi. Koska voit syödä tätä tuotetta aivan kuin tavallista jugurttia: ehkä myslin tai marjojen kanssa, voit laittaa sitä smootheihin tai kastikkeisiin jne. Ja niillä on saman tyyppinen koostumus. Molemmat ovat paksuhkosti juoksevia. Mutta ne eivät kuitenkaan maistu oikein samalta. Siitä yksinkertaisesta syystä, että Havregurt ei ole jugurtti. Tuo ju-etuliite liittyy tässä maitoon, ja se on juuri se osa, mistä Havregurt on täysin vapaa. Sen sijaan siinä on tyydyttämätöntä rasvaa*, juurikin sitä hyvää sorttia, josta olet ehkä kuullutkin. Ja tiedät varmasti ne ju-gurttien muovipurkit? Havregurt eroaa joukosta tässäkin asiassa edistyksellisellä purnukallaan, jonka voit kierrättää kartonkijätteen mukana.

Vaihtoehto voisi olla, että tuotetta kutsuttaisiin ”hapatetuksi kaurapohjaksi”, mutta se ei kuulosta kyllä ollenkaan yhtä hyvältä. Tai yhtä paljon viidakon eläimen äännähtelyltä.

Muista sekoittaa. Säilytä viileänä 8º C. Ei maitoa, ei soijaa, ei mitään ylimääräistä. Tarkoituksenaan tehdä sinut onnelliseksi, tai ei nyt ihan sentään. Joskus on kyllä aika haastavaa olla kaikkea kaikille, eikö?

* Tyydyttyneen rasvan korvaaminen tyydyttymättömällä rasvalla ruokavaliossa edesauttaa ylläpitämään suositeltuja kolesteroliarvoja veressä.

Ainesosat

Vesi, KAURA 12 %, perunatärkkelys, rapsiöljy, muunnettu perunatärkkelys, KAURAkuitu, perunaproteiini, hapot (omenahappo, maitohappo), kivennäisaineita (kalsiumkarbonaatti, kalsiumfosfaatti), suola, vitamiinit (D2, B12).

Linkitetyt ruoka-aineet:
vesi, kaura (vilja), perunatärkkelys(jauho), rapsiöljy, perunatärkkelys(jauho), kaura (vilja), peruna (juures), omenahappo, maitohappo, E170, E341, ruokasuola,

Ravintosisältö /100g / 100ml

Energia
350
kJ / 84kcal
Rasva
3,5
g, josta tyydyttynyttä
0,3
g
Hiilihydraatit
11
g, josta sokereita
4,4
g
Proteiini
1,5
g
Suola
0,10
g
Lisätietoja:
Ravintokuitu 1,0 g