Oatly Mustikka Havregurt 400g

Oatly Mustikka Havregurt 400g
Suolaiset ja makeat naposteltavat
Maidon kaltaiset valmisteet

Tuottaja

Oatly

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella ei ole kontaminaatioriskejä.

Maidoton ja soijaton. Erittäin alhainen gluteenipitoisuus (alle 100mg/kg per tuote).

Kermamaisen täyteläinen Havregurt Mustikka on maultaan raikkaan mehukas – ihan kuin todella maukas mustikkajugurtti, sillä erotuksella, että tämä on kasvipohjainen. Ainesosina aitoja mustikoita ja ehtaa kauraa, kumpikin lähtöisin mehevästä maaperästä, jossa ne ovat kasvaneet auringon lämmössä ja… no, miten nyt kasvit kasvavatkaan! Kerrassaan täydellinen vegaaninen herkku, myös ei-vegaaneille. Mutta ei siinä vielä kaikki.

Vaikka kaura ja mustikka ovat molemmat huikeita raaka-aineita, kaipaa Havregurt Mustikka paljon muutakin päästäkseen täyteen loistoonsa. Tarvitaan ripaus tuotekehityksemme tieteeseen pohjautuvaa taikaa, sekä rypsiöljyä, joka tuo mukanaan paitsi kermamaista rakennetta, myös tyydyttymätöntä rasvaa – sitä hyvää sorttia*, sekaannukset välttääksemme. Joukossa on myös passeli määrä kalsiumia sekä hieman D2- ja B12-vitamiineja. Jos päätät kokeilla tuotetta, saattaa lusikointiasi jouduttaa ajatus siitä, että pääset kierrättämään tyhjän purkin kartonkijätteen mukana. Tästä jos mistä pitäisi ropista pisteitä.

Jos oletit Havregurttimme sisältävän maitohappobakteereita, on tämän osuuden ikävä tehtävä tuottaa sinulle pettymys. Onneksi kolikolla on myös toinen puoli: Tuotekehitystiimimme on kartalla toiveistasi ja aika usein he päätyvätkin tekemään hyvästä tuotteesta vielä ”uuden ja paremman” version varteenotettavia kehityskohteita bongatessaan. Jonain päivänä sanomme siis heipat tälle kappaleelle, mutta toistaiseksi sen viesti on tämä: ”Ei sisällä maitohappobakteereita.”

Ihan kuin jugurtissakin, saattaa neste erottua muista ainesosista, eli muista sekoittaa tasaiseksi ennen kuin käyt asiaan. Ei maitoa, ei soijaa, eikä mitään ylimääräistä, jos moisia pohdit. Tarjolla ainoastaan kauran ja mustikan kasvipohjaista fiilistelyä.

Ainesosat

Vesi, KAURA 10%, sokeri 5%, perunatärkkelys, rapsiöljy, muunnettu perunatärkkelys, mehu tiivisteestä valmistettu (mustikka 1,7%, porkkana, hibiskus, sitruuna), mustikkasose tiivisteestä valmistettu 1,3%, KAURAkuitu, perunaproteiini, maissitärkkelys, hapot (omenahappo, maitohappo), luontaiset aromit, kivennäisaineita (kalsiumkarbonaatti, kalsiumfosfaatti), suola, vitamiinit (D2, B12).

Linkitetyt ruoka-aineet:
vesi, kaura (vilja), ruokosokeri, perunatärkkelys(jauho), rapsiöljy, perunatärkkelys(jauho), mustikka, porkkana, hibiscus, sitruuna, mustikka, kaura (vilja), peruna (juures), maissitärkkelys, omenahappo, maitohappo, luontainen määrittelemätön aromiuute, E170, E341, ruokasuola,

Ravintosisältö /100g / 100ml

Energia
423
kJ / 101kcal
Rasva
3,3
g, josta tyydyttynyttä
0,3
g
Hiilihydraatit
16
g, josta sokereita
9,0
g
Proteiini
1,3
g
Suola
0,06
g
Lisätietoja:
Ravintokuitu 0,9 g