Oatly Kaurajäätelö Mint Chocolate 500ml

Oatly Kaurajäätelö Mint Chocolate 500ml
Jälkiruuat
Suolaiset ja makeat naposteltavat
Maidon kaltaiset valmisteet

Tuottaja

Oatly

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella ei ole kontaminaatioriskejä.

Maidoton ja soijaton. Erittäin alhainen gluteenipitoisuus (alle 100mg/kg per tuote).

Jäätelömme eivät ole vain jäljitelmä siitä makumaailmasta, mitä luonnosta löytyy. Teemme parhaamme, että joka lusikallinen vastaa mahdollisimman hyvin sitä mitä purkin kannessa lukee ja tämähän onnistuu vain luonnollisia aromeja käyttämällä, ilman keinotekoisia muka-makuja. Tällä kertaa lopputuloksena on ihastuttava minttu, jonka lehtevän vehreä maku säilyttää raikkautensa samalla, kun viileä suutuntuma sulautuu yhteen tummasuklaisten hippusten kanssa, jotka ovat enemmänkin rakeita— kunnon suklaapalleroita itse asiassa — eikä tämä ylväs kombo muistuta pätkääkään minttukonvehteja, jos sellainen tuli mieleesi. Siitä tuli juuri sellainen kuin pitikin. Ja mainittakoon vielä, että tämän sivun mahdollisesti dramaattinen kirjoitusote liittynee siihen, että kyseessä on tekstinkirjoittajan lemppari. Pidemmittä puheitta, tämä on kokeilun arvoinen. Lupaamme sen.

Täysin kasvipohjaisessa, vegaanisessa ja vain luonnollisia aromeja sisältävässä jäätelössä on se etu, että voit huoletta kaapia purnukan typötyhjäksi esimerkiksi akuutissa sydänsurutilanteessa, ilman huolta keinotekoisista tai eläinperäisistä ainesosista. Ansaittua mainettasi kärsivällisenä tyyppinä ei myöskään koetella, sillä tätä herkkua ei tarvitse seisottaa pöydällä fiilistelemässä, onko se valmista kauhottavaksi vai ei. Vielä sananen kookosöljystämme. Ehkä muistatkin sen kohdasta ”What might be less amazing”, muualla sivustollamme, kun kerroimme sen roolista jäätelöidemme tyydyttyneen rasvan lähteenä.  Tosi asiassa olemme sitä mieltä, että kookosöljymme on erinomaisen hieno tuote ja uskomme, että samaa mieltä ovat myös pähkinäallergiset ystävämme, sillä jalostettuna siinä ei ole jäämiä proteiinista.

Tämä tuote sisältää myös tyydyttynyttä rasvaa sekä hieman stabilointiainetta. Ilman näitä ainesosia emme nimittäin olisi kehdanneet kutsua tuotetta kasvipohjaiseksi jäätelöksi vaan enemmänkin aitoa minttuaromia sisältäväksi juoksevaksi tuotteeksi, jossa on mukana tummia suklaapaloja. Ja tarkennetaan sekin vielä, että käyttämämme tyydyttynyt rasva on kasvipohjaista. Ai niin, senhän sinä jo taisit tietääkin.

Ainesosat

Vesi, sokeri, KAURA, rypälesokeri, rapsiöljy, glukoosisiirappi, kokonaan kovetetut kasviöljyt (kookos, rapsi), kookosöljy, kaakaomassa, kaakaovoi, emulgointiaine (rasvahappojen mono- ja diglyseridit, auringonkukkalesitiini), saflori- ja spirulinatiiviste, stabilointiaineet (johanneksenleipäpuujauhe, guarkumi), suola, luontainen minttuaromi, luontainen vanilja-aromi.
Sisältää 6% suklaapaloja (vähintään 44% kaakaota).

Linkitetyt ruoka-aineet:
vesi, ruokosokeri, kaura (vilja), rypälesokeri, rapsiöljy, siirappi, kookosöljy, rapsiöljy, kookosöljy, kaakaopapu/massa, kaakaovoi, E471, E322/auringonkukkalesitiini, saflori, spirulina, E410, E412, ruokasuola, minttu, vanilja, kaakaojauhe,

Ravintosisältö /100g / 100ml

Energia
986
kJ / 236kcal
Rasva
14
g, josta tyydyttynyttä
7,3
g
Hiilihydraatit
26
g, josta sokereita
24
g
Proteiini
1,0
g
Suola
0,1
g
Lisätietoja:
Ravintokuitu 1,1 g