Ahvenanmaan pannukakku resepti

Ahvenanmaan pannukakku
Jälkiruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Yksi versio suositusta välipala- /jälkiruokaherkusta.

Ainesosat

Puuro
Määrä Valmistusaine
0,5 l riisijuoma
4-5 rkl mannasuurimo
0,5-1 tl suola
Taikina
Määrä Valmistusaine
4 kpl kananmuna
7 dl riisijuoma
3,5-4 dl vehnäjauho
2 tl vanilliinisokeri
2-3 tl kardemumma, jauhettu
1 dl sulatettu, maidoton margariini
Linkitetyt ruoka-aineet: vehnä (vilja), vehnätärkkelys jossa gluteenia yli 100mg/kg, ruokasuola, kananmuna, vanilliini/vanilliinisokeri, kardemumma, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), vesi, riisi (vilja), auringonkukkaöljy, E341, E418, merisuola, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
12
kpl

puuro

  1. Kiehauta neste varovasti pinnoitetussa kattilassa ja sekoita joukkoon mannasuurimot.
  2. Anna kiehua noin 10 minuuttia. Lisää suola. Jäähdytä.

taikina

  1. Sekoita ohjeen loput ainekset jäähtyneen puuron joukkoon.
  2. Anna taikinan turvota n. 20 min. Kaada taikina paperoidulle uunipannulle ja paista 225°C,  25-30 minuuttia.
    Tarjoa pannukakku lämpimänä hillon ja ruokavalioon sopivan vaahdokkeen kera.