Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Perinneherkkuna tunnettu Ahvenanmaan pannukakku maistuu välipalaksi tai jälkiruuaksi. Taikinan pohjana toimii puuro, perinteisesti mannapuuro. Tässä vehnättömässä reseptissä käytetään mannapuuron tilalla amaranttipuuroa. Voit käyttää myös esimerkiksi riisipuuroa. Tarjoile ruokavalioosi sopivan hillon ja vispivalmisteen kera.
Ainesosat
Puuro: | |
1,5 dl | amarantinsiemeniä |
5 dl | kasvijuomaa (esim. riisistä) |
1 tl | suolaa |
Muut ainekset: | |
75 g | maidotonta margariinia |
2 | keitettyä perunaa |
6 dl | kasvijuomaa (esim. riisistä) |
3,5 dl | karkeita riisijauhoja |
2 rkl | sokeria |
Valmistusohje
1. Huuhtele amarantti tiheässä siivilässä. Jos et omista riittävän tiheää siivilää, mittaa amarantti kattilaan, kaada vettä päälle ja valuta vesi varoen pois kannen avulla.
2. Mittaa kattilaan amarantti ja neste. Keitä puuroksi n. 50 minuuttia. Mausta suolalla.
3. Sulata rasva.
4. Kuori ja soseuta keitetyt perunat esimerkiksi haarukalla.
5. Sekoita kaikki ainekset, myös puuro, vispilällä yhteen.
6. Kumoa taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.
7. Paista 200-asteisessa uunissa n. 50 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja leikkaa paloiksi saksilla tai veitsellä.