Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Leipä saa makua banaanista ja rakennetta saksanpähkinöistä. Pähkinät voit jättää myös pois, jos ne eivät sovi ruokavalioosi.
Ainesosat
2 dl | amarantinsiemeniä |
7 dl | vettä |
4,5 dl | tattarijauhoja |
2 tl | leivinjauhetta |
1,5 dl | murskattuja saksanpähkinöitä |
2,5 dl | banaanisosetta |
1 dl | hunajaa |
2 | kananmunaa |
3 rkl | maidotonta sulatettua margariinia |
1 tl | vanilliinisokeria |
Vuokaan: | |
1 rkl | maidotonta margariinia |
3 rkl | amaranttijauhoja |
Valmistusohje
1. Huuhtele amarantti kattilassa kylmällä vedellä. Kaada vesi pois käyttämällä apuna kantta tai sideharsoa.
2. Mittaa kattilaan amaranttien päälle vesi. Kiehauta. Keitä n. 30 minuuttia useasti sekoittaen. Jäähdytä. Tähän reseptiin tarvitaan 2,5 dl keitettyä amaranttia.
3. Yhdistä kulhossa jauhot, leivinjauhe ja saksanpähkinät. Sekoita hyvin.
4. Yhdistä toisessa kulhossa banaanisose, hunaja, munat, sulatettu rasva, vanilliinisokeri ja amarantti. Sekoita.
5. Sekoita seos kuiviin aineisiin. Voitele ja jauhota leipä- tai piirakkavuoka. Kaada taikina vuokaan.
6. Paista 175-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Voit kokeilla kypsyyttä cocktailtikulla: Paina tikku leivän keskelle ja nosta ylös. Jos tikussa on märkää taikinaa, jatka paistamista.
7. Anna leivän jäähtyä vuoassa ennen kumoamista.