Amaranttiohukaiset resepti

Amaranttiohukaiset
Jälkiruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Hyvät välipala- tai jälkiruokaletut. Ohje: restonomiopiskelijat Miia Ketonen ja Tiina Toppari

Ainesosat

Määrä Valmistusaine
1 kpl kananmuna
3 dl soijajuoma
1 rkl sokeri
1rkl rypsiöljy
3 dl amaranttijauhoa
1 tl vaniliinisokeri
0,5 tl suola
   
Linkitetyt ruoka-aineet: kananmuna, ruokosokeri, amarantti/revonhäntä, vanilliini/vanilliinisokeri, ruokasuola, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), vesi, soijapapu, E471, E340, E341, E418, luontainen määrittelemätön aromiuute, rypsiöljy

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
4
kpl
  1. Mittaa kulhoon neste ja lisää joukkoon kananmuna ja kuivat aineet. Sekoita aineet hyvin keskenään - ei tarvitse vatkata. Turvota taikinaa kylmässä n.15-30 min.
     
  2. Kuumenna paistinpannu. Huom! Muista käyttää paistaessa puhtaita välineitä! Paista letut käyttäen vähän rasvaa (esim. öljyä 1 tl /paistokerta.). Taikinasta tulee noin 4 keskisuurta ohukaista.