Amaranttirieskat resepti

Amaranttirieskat
Suolaiset leivät

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Helpot rieskat ilman hiivaa tai kohotusaineita

Ainesosat

Määrä Valmistusaine
1,25 dl amarantinsiemeniä
4 dl vettä                      
0,5 dl kylmää vettä
1 rkl öljyä
0,25 tl suolaa
1 tl sokeria
0,25 dl tattarijauhoja
0,5 dl perunajauhoja
Linkitetyt ruoka-aineet: amarantti/revonhäntä, vesi, ruokasuola, ruokosokeri, rypsiöljy, tattari, perunatärkkelys(jauho)

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
10
kpl
  1. Huuhtele amarantti kattilassa kylmällä vedellä, kaada vesi pois käyttämällä kantta apuna. Mittaa kattilaan 4 dl vettä. Kuumenna kiehuvaksi, ja hauduta kannen alla pienellä lämmöllä n. 30 min tai kunnes amarantti on pehmennyt. Muista sekoittaa usein! Jäähdytä! Ohjeeseen tarvitaan 1,5 dl keitettyä amaranttia.
  2. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi
  3. Muotoile taikina pellille leivinpaperin päälle ohueksi levyksi esimerkiksi lusikan tai kaapimen avulla
    Voit ripotella pinnalle koristeeksi amarantin siemeniä
  4. Paista 225°C,  noin 10 minuuttia. Leikkaa kypsä levy heti taikinapyörällä paloiksi
    Mikäli haluat leivästä koko uunipellin kokoisen, tee taikina kaksinkertaisena