Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Nämä helpot rieskat valmistuvat ilman hiivaa tai kohotusaineita. Ohjeesta tulee puolikas pellillinen rieskaa. Tee annos kaksinkertaisena, jos haluat koko pellillisen.
Ainesosat
Amarantin keittäminen: | |
1,25 dl | amarantinsiemeniä |
4 dl | vettä |
Muut ainekset: | |
0,5 dl | kylmää vettä |
1 rkl | öljyä |
0,25 tl | suolaa |
1 tl | sokeria |
0,25 dl | tattarijauhoja |
0,5 dl | perunajauhoja |
Valmistusohje
1. Huuhtele amarantti kattilassa kylmällä vedellä. Valuta vesi pois käyttämällä kantta apuna.
2. Mittaa kattilaan 4 dl vettä. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta kannen alla pienellä lämmöllä n. 30 minuuttia. Sekoita usein. Jäähdytä. Ohjeeseen tarvitaan 1,5 dl keitettyä amaranttia.
3. Sekoita keitetyn amarantin joukkoon muut taikinan ainekset.
4. Muotoile taikina pellille leivinpaperin päälle ohueksi levyksi esimerkiksi lusikan tai kaapimen avulla. Voit ripotella pinnalle koristeeksi amarantin siemeniä.
5. Paista 225-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia. Leikkaa kypsä levy heti taikinapyörällä paloiksi.