Ananas-kookospiirakka resepti

Ananas-kookospiirakka
Makeat piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Herkullinen piirakka, joka sopii moneen ruokavalioon. Voit halutessasi vaihtaa jauhoiksi myös toisen ruokavalioosi sopivan vaihtoehdon. Tarjoa esimerkiksi ruokavalioon sopivan vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

Ainesosat

100 g maidotonta margariinia
1,5 dl sokeria
2 dl  gluteenitonta kaurajauhoa
1 dl perunajauhoa
1 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
2,5 dl ananassosetta
Vuokaan:  
0,5 rkl maidotonta margariinia
2 rkl kookoshiutaleita
Päälle:  
1 pieni purkki ananasmurskaa tai pieniä ananaspaloja
Kookosmuru:  
50 g maidotonta margariinia
0,5 dl sokeria
2 dl (100 g) kookoshiutaleita
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, ananas, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, vesi, ruokasuola, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, E500/ruokasooda (leivinjauhe), keinotekoinen aromi, E160a, gluteeniton kaura, perunatärkkelys(jauho), E450, maissitärkkelys, kookos

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
12
kpl

1. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri hyvin sekaisin.

2. Sekoita kuivat aineet erillisessä kulhossa. Lisää rasva-sokerivaahtoon yhdessä soseen kanssa. Sekoita tasaiseksi.

3. Voitele ja jauhota pyöreä piirakkavuoka. Levitä taikina vuokaan.

4. Valuta ananasmurskasta neste pois. Lisää murska taikinan päälle. Vaihtoehtoisesti voit käyttää pieniä ananaspaloja (ilman lientä).

5. Paista 175-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.

6. Valmista kookosmuru. Sulata rasva ja sekoita joukkoon sokeri ja kookoshiutaleet. Levitä seos piirakalle.

7. Jatka paistamista 175-asteisessa uunissa vielä 12-15 minuuttia tai kunnes pinta on saanut vähän väriä.