
Makeat piirakat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Herkullinen piirakka, joka sopii moneen ruokavalioon. Voit halutessasi vaihtaa jauhoiksi myös toisen ruokavalioosi sopivan vaihtoehdon.
Ainesosat
100 g | maidotonta margariinia |
1,5 dl | sokeria |
2,5 dl | ananassosetta |
2 dl | gluteenitonta kaurajauhoa |
1 dl | perunajauhoa |
1 tl | leivinjauhetta |
2 tl | vanilliinisokeria |
1 pikkupurkki | ananasmurskaa tai pieniä ananaspaloja |
Päälle: | |
50 g | sulatettua maidotonta margariinia |
0,5 dl | sokeria |
100 g = 2 dl | kookoshiutaleita |
Voiteluun: | maidotonta margariinia |
Jauhotukseen: | kookoshiutaleita |
Linkitetyt ruoka-aineet:
ruokosokeri, ananas, E500/ruokasooda (leivinjauhe), vanilliini/vanilliinisokeri, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, vesi, ruokasuola, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, keinotekoinen aromi, E160a, gluteeniton kaura, perunatärkkelys(jauho), kookos
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
12
kpl
1. Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri hyvin sekaisin. Lisää ananassose sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi.
2. Levitä taikina voideltuun ja kookoshiutaleilla jauhotettuun vuokaan.
3. Valuta ananasmurskasta neste pois. Lisää murska taikinan päälle. Vaihtoehtoisesti voit käyttää pieniä ananaspaloja (ilman lientä). Paista 175 asteessa n. puoli tuntia.
4. Sulata margariini ja sekoita päälle tulevat aineet keskenään. Levitä seos piirakan päälle ja jatka paistamista vielä n. 12-15 minuuttia tai kunnes pinta on saanut vähän väriä.