Ananas-kookospiirakka resepti

Ananas-kookospiirakka
Makeat piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Herkullinen piirakka, joka sopii moneen ruokavalioon. Voit halutessasi vaihtaa jauhoiksi myös toisen ruokavalioosi sopivan vaihtoehdon.

Ainesosat

100 g maidotonta margariinia
1,5 dl sokeria
2,5 dl ananassosetta
2 dl  gluteenitonta kaurajauhoa
1 dl perunajauhoa
1 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
1 pikkupurkki ananasmurskaa tai pieniä ananaspaloja
Päälle:  
50 g sulatettua maidotonta margariinia
0,5 dl sokeria
100 g = 2 dl kookoshiutaleita
Voiteluun: maidotonta margariinia
Jauhotukseen: kookoshiutaleita
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, ananas, E500/ruokasooda (leivinjauhe), vanilliini/vanilliinisokeri, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, vesi, ruokasuola, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, keinotekoinen aromi, E160a, gluteeniton kaura, perunatärkkelys(jauho), kookos

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
12
kpl

1. Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri hyvin sekaisin. Lisää ananassose sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi.

2. Levitä taikina voideltuun ja kookoshiutaleilla jauhotettuun vuokaan.

3. Valuta ananasmurskasta neste pois. Lisää murska taikinan päälle. Vaihtoehtoisesti voit käyttää pieniä ananaspaloja (ilman lientä). Paista 175 asteessa n. puoli tuntia.

4. Sulata margariini ja sekoita päälle tulevat aineet keskenään. Levitä seos piirakan päälle ja jatka paistamista vielä n. 12-15 minuuttia tai kunnes pinta on saanut vähän väriä.