
Makeat pullat ja muffinsit
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Todella nopea ja helppo munaton, maidoton, gluteeniton ja vehnätön muffinssiresepti. Makua antaa ananasmurska.
Ainesosat
5 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
2 dl | sokeria |
2 tl | leivinjauhetta |
230 g | ananasmurskaa mehuineen |
1,5 dl | vettä |
0,5 dl | rypsiöljyä |
Linkitetyt ruoka-aineet:
ruokosokeri, E500/ruokasooda (leivinjauhe), ananas, vesi, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E412, E464, E401, E440, E575, E101, rypsiöljy
Valmistusohje
Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
12
kpl
1. Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään.
2. Lisää joukkoon ananasmurska, vesi ja öljy. Sekoita taikina tasaiseksi.
3. Jos sinulla on muffinssipelti, laita sen syvennyksiin paperiset muffinssivuoat. Silloin muffinssit eivät pääse yhtään leviämään uunissa. Nostele kahta ruokalusikkaa apuna käyttäen taikinaa paperisiin muffinssivuokiin. (Vaihtoehtoisesti voit käyttää pelkkää muffinssipeltiä. Tällöin taikinasyvennykset kannattaa voidella ja jauhottaa.)
4. Paista 200-asteisessa uunissa n. 12 minuuttia. Kokeile kypsyys puutikulla: muffinssit ovat valmiit, jos tikkuun ei jää märkää taikinaa.