Juomat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Siman reseptiä voit muunnella vaihtamalla ananaksen tilalle jonkin toisen hedelmän kuten aprikoosin, raparperin, sitruunan, mustikan, mustaherukan tai jonkun muun marjan.
Ainesosat
4 l | vettä |
tölkki (227g/140 g) | ananaspaloja |
250 g | fariinisokeria |
250 g | sokeria |
15 g | tuorehiivaa |
Linkitetyt ruoka-aineet:
vesi, ananas, siirappi, ruokosokeri, hiiva
Valmistusohje
Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
20
kpl
1. Kiehauta vesi. Sekoita joukkoon ananaspalat ja sokerit.
2. Jäähdytä seos kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva.
3. Anna käydä huoneenlämmössä 12-24 tuntia.
4. Siivilöi ja pullota sima. Laita pulloihin muutama rusina. Sulje pullot.
5. Anna siman kypsyä 3-4 vuorokautta viileässä. Nauti kylmänä.