Appelsiini-pähkinäkakku resepti

Appelsiini-pähkinäkakku
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Ainesosat

Määrä Valmistusaine
200 g maidoton margariini
3 dl sokeri
3 kpl munaa
4,5 dl gluteeniton jauhoseos
2 tl leivinjauhe
1 dl pähkinärouhetta
1 kpl appelsiinin raastettu kuori ja mehu
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, kananmuna, E500/ruokasooda (leivinjauhe), hasselpähkinä, appelsiini, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E412, E464, E401, E440, E575, E101

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
1
kpl
  1. Vaahdota margariini ja sokeri.
  2. Lisää munat hyvin vatkaten.
  3. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe, pähkinärouhe ja appelsiinin raastettu kuori. Sekoita taikinaan.
  4. Lisää lopuksi appelsiinin mehu.
  5. Nostele taikina voideltuun ja jauhotettuun 2 litran vuokaan.
  6. Paista 175°C, n. 50 minuuttia.
    Jos paistat kakun pienemmässä kakkuvuoassa, voit lopputaikinan paistaa muffinssivuoissa.