
Makeat kakut
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Ainesosat
Määrä | Valmistusaine |
---|---|
200 g | maidoton margariini |
3 dl | sokeri |
3 kpl | munaa |
4,5 dl | gluteeniton jauhoseos |
2 tl | leivinjauhe |
1 dl | pähkinärouhetta |
1 kpl | appelsiinin raastettu kuori ja mehu |
Linkitetyt ruoka-aineet:
ruokosokeri, kananmuna, E500/ruokasooda (leivinjauhe), hasselpähkinä, appelsiini, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E412, E464, E401, E440, E575, E101
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
1
kpl
- Vaahdota margariini ja sokeri.
- Lisää munat hyvin vatkaten.
- Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe, pähkinärouhe ja appelsiinin raastettu kuori. Sekoita taikinaan.
- Lisää lopuksi appelsiinin mehu.
- Nostele taikina voideltuun ja jauhotettuun 2 litran vuokaan.
- Paista 175°C, n. 50 minuuttia.
Jos paistat kakun pienemmässä kakkuvuoassa, voit lopputaikinan paistaa muffinssivuoissa.