Appelsiini-pähkinäpiirakat resepti

Appelsiini-pähkinäpiirakka
Makeat piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Appelsiini tuo raikkautta mehevään piirakkaan. Jos pähkinät eivät sovi ruokavalioosi, voit korvata ne esimerkiksi kookoshiutaleilla. Ohjeesta tulee kolme piirakkaa, jos käytät pyöreitä alumiinivuokia (halkaisija 20 cm).

Ainesosat

200 g maidotonta margariinia
3 dl sokeria
3 kananmunaa
4,5 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
1 dl hasselpähkinärouhetta
1 appelsiini
Voiteluun: maidotonta margariinia
Koristeluun: tummaa kaakaojauhetta
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, kananmuna, hasselpähkinä, appelsiini, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), rypsiöljy, vesi, kookosöljy, sheaöljy, ruokasuola, E471, luontainen määrittelemätön aromiuute, E160a, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E412, E464, E401, E440, E101, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, kaakaojauhe, kaakaovoi

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
12
kpl

1. Vaahdota rasva ja sokeri.

2. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.

3. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja pähkinärouhe. Sekoita taikinaan.

4. Pese appelsiini hyvin. Raasta sen oranssi kuori raastimen hienolla terällä. Purista mehu. Lisää kuoriraaste ja mehu taikinaan.

5. Voitele vuoat. Lusikoi taikina vuokiin.

6. Paista 175-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Jäähdytä.

7. Laita kakkupaperi piirakan päälle ja ripottele pienen siivilän avulla tummaa kaakaojauhetta piirakan pinnalle. Poista paperi.