
Makeat piirakat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
ohjeesta tulee 3 kpl, n. reilu 20cm halk. olevaa alumiinipiirakkavuokaa.
Ainesosat
Määrä | Valmistusaine |
---|---|
200 g | maidotonta margariinia |
3 dl | sokeria |
3 kpl | munaa |
4,5 dl | gluteenitonta jauhoseosta |
2 tl | leivinjauhetta |
1 dl | hasselpähkinärouhetta |
1 kpl | appelsiinin raastettu kuori ja mehu |
Koristelu: | tummaa kaakaota |
Linkitetyt ruoka-aineet:
ruokosokeri, kananmuna, E500/ruokasooda (leivinjauhe), hasselpähkinä, appelsiini, kaakaojauhe, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), rypsiöljy, vesi, kookosöljy, sheaöljy, ruokasuola, E471, luontainen määrittelemätön aromiuute, E160a, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E412, E464, E401, E440, E575, E101
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
1
kpl
- Vaahdota margariini ja sokeri.
- Lisää munat hyvin vatkaten.
- Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe, pähkinärouhe ja appelsiinin raastettu kuori. Sekoita taikinaan.
- Lisää lopuksi appelsiinin mehu.
- Nostele taikina voideltuihin alumiinipiirakkavuokiin.
- Paista 175°C, n. 15-20 minuuttia.
-
Jäähdytä.
-
Laita kakkupaperi piirakan päälle ja ripottele pinen siivilän avulla tummaa kaakaojauhetta. Poista paperi.