Appelsiini-pähkinäpiirakat resepti

Appelsiini-pähkinäpiirakka
Makeat piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

ohjeesta tulee 3 kpl, n. reilu 20cm halk. olevaa alumiinipiirakkavuokaa.

Ainesosat

Määrä Valmistusaine
200 g maidotonta margariinia
3 dl sokeria
3 kpl munaa
4,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
1 dl hasselpähkinärouhetta
1 kpl appelsiinin raastettu kuori ja mehu
Koristelu: tummaa kaakaota
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, kananmuna, E500/ruokasooda (leivinjauhe), hasselpähkinä, appelsiini, kaakaojauhe, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), rypsiöljy, vesi, kookosöljy, sheaöljy, ruokasuola, E471, luontainen määrittelemätön aromiuute, E160a, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E412, E464, E401, E440, E575, E101

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
1
kpl
  1. Vaahdota margariini ja sokeri.
  2. Lisää munat hyvin vatkaten.
  3. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe, pähkinärouhe ja appelsiinin raastettu kuori. Sekoita taikinaan.
  4. Lisää lopuksi appelsiinin mehu.
  5. Nostele taikina voideltuihin alumiinipiirakkavuokiin.
  6. Paista 175°C, n. 15-20 minuuttia.
  7. Jäähdytä.
  8. Laita kakkupaperi piirakan päälle ja ripottele pinen siivilän avulla tummaa kaakaojauhetta.  Poista paperi.