
Makeat kakut
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Ohje: Finnamyl
Ainesosat
Määrä | Valmistusaine |
200 g | maidotonta margariinia |
3 dl | sokeria |
4 | kananmunaa |
1,5 dl | vehnäjauhoja |
2 dl | perunajauhoja |
2 tl | leivinjauhetta |
2 tl | vaniljasokeria |
2 dl | kuorellista appelsiinimarmeladia |
Kuorrutus: | |
1 | appelsiinin raastettu kuori |
2 rkl | appelsiinin mehua |
100 g | maidotonta margariinia |
3,5 dl | tomusokeria |
2 tl | vaniljasokeria |
1 rkl | kaakaojauhetta |
Linkitetyt ruoka-aineet:
ruokosokeri, kananmuna, vehnä (vilja), vehnätärkkelys jossa gluteenia yli 100mg/kg, E500/ruokasooda (leivinjauhe), vanilja, appelsiini, kaakaojauhe, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, perunatärkkelys(jauho)
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
25
kpl
1. Vatkaa margariinia hieman. Lisää sokeri ja munat.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne margariiniseoksen joukkoon. Vatkaa 7 minuuttia. Lisää marmeladi ja sekoita.
2. Kaada taikina jauhotettuun rengasvuokaan (2,2 l). Paista uunin alatasossa 175°C, 1 tunti.
3. Kumoa kakku vasta jäähtyneenä.
Kuorrutus:
Pese appelsiini hyvin, raasta kuori ja purista mehu. Sekoita huoneenlämpöisen margariinin joukkoon sokerit, kaakao, kuoriraaste ja mehu. Sekoita kuorrutus tasaiseksi ja levitä kakun päälle.