Appelsiinihyydykekakku limpusta resepti

Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Hieman poikkeavalla tavalla tehty hyydykekakku, kuitupitoinen. Leipälajia voi vaihdella maustelimpusta saaristolaisleipään. Saat kakusta vähälaktoosisen tai laktoosittoman vaihtamalla voin ja maitotuotteet erityisruokavalioosi sopiviksi.

Ainesosat

Määrä Valmistusaine
8 kpl viipaleina limppua
50 g laktoositon voi
täyte
Määrä Valmistusaine
1 l laktoositon vispikerma
350 g appelsiini, kuorittu ja pilkottu
50 g appelsiinimarmeladi
200 g tomusokeri
4 kpl liivatelehtiä
Linkitetyt ruoka-aineet: maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, appelsiini, ruokosokeri, liivate-gelatiini (sika), ruis (vilja), vesi, ruokasuola

Valmistusohje

Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
12
kpl
  1. Hienonna tehosekoittimessa leipä muruiksi.
  2. Lisää pehmennetty voi leipämurujen joukkoon. Pohjan kuuluu olla muruista, mutta muovailtavaa ja kosteahkoa.
  3. Painele leipämuruseos 26 cm irtopohjavuokaan tiiviisti ja laita kylmään odottamaan täyteseosta.
    Voit halutessasi laittaa leivinpaperin vuuan pohjalle, niin kakkua on myöhemmin helpompi käsitellä.

täyte

  1. Liota liivatteet hyvin kylmässä vedessä.
  2. Valuta appelsiinin mehua pilkotuista hedelmistä vähän kattilaan, jotta voit liottaa liivatteet sinne joukkoon (n.0,5 dl) Älä kiehauta liivatteita!
  3. Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi tomusokerin kanssa.
  4. Sekoita jäähtynyt liivateseos vaahdon joukkoon ja nostele kevyesti loput täytteen aineet joukkoon.
    Vältä voimakasta vatkaamista yhdistäessäsi, että täyte pysyisi kuohkeana.
  5. Kaada täyte murupohjan päälle ja tasoita pinta.
  6. Hyydytä kakkua jääkaapissa väh. 6h.
    Kakun voi myös pakasta ja sulattaa tarjolle jääkaapissa.
  7. Voit koristella kakun tarjolle limpunmuruilla, appelsiinilla ja kermavaahdolla--vain mielikuvitus on rajana.

Reseptiin liittyviä tuotteita