Makeat kakut
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Hieman poikkeavalla tavalla tehty hyydykekakku, kuitupitoinen. Leipälajia voi vaihdella maustelimpusta saaristolaisleipään. Saat kakusta vähälaktoosisen tai laktoosittoman vaihtamalla voin ja maitotuotteet erityisruokavalioosi sopiviksi.
Ainesosat
Määrä | Valmistusaine |
---|---|
8 kpl | viipaleina limppua |
50 g | laktoositon voi |
Määrä | Valmistusaine |
---|---|
1 l | laktoositon vispikerma |
350 g | appelsiini, kuorittu ja pilkottu |
50 g | appelsiinimarmeladi |
200 g | tomusokeri |
4 kpl | liivatelehtiä |
Linkitetyt ruoka-aineet:
maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, appelsiini, ruokosokeri, liivate-gelatiini (sika), ruis (vilja), vesi, ruokasuola
Valmistusohje
Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
12
kpl
- Hienonna tehosekoittimessa leipä muruiksi.
- Lisää pehmennetty voi leipämurujen joukkoon. Pohjan kuuluu olla muruista, mutta muovailtavaa ja kosteahkoa.
- Painele leipämuruseos 26 cm irtopohjavuokaan tiiviisti ja laita kylmään odottamaan täyteseosta.
Voit halutessasi laittaa leivinpaperin vuuan pohjalle, niin kakkua on myöhemmin helpompi käsitellä.
täyte
- Liota liivatteet hyvin kylmässä vedessä.
- Valuta appelsiinin mehua pilkotuista hedelmistä vähän kattilaan, jotta voit liottaa liivatteet sinne joukkoon (n.0,5 dl) Älä kiehauta liivatteita!
- Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi tomusokerin kanssa.
- Sekoita jäähtynyt liivateseos vaahdon joukkoon ja nostele kevyesti loput täytteen aineet joukkoon.
Vältä voimakasta vatkaamista yhdistäessäsi, että täyte pysyisi kuohkeana.
- Kaada täyte murupohjan päälle ja tasoita pinta.
- Hyydytä kakkua jääkaapissa väh. 6h.
Kakun voi myös pakasta ja sulattaa tarjolle jääkaapissa.
- Voit koristella kakun tarjolle limpunmuruilla, appelsiinilla ja kermavaahdolla--vain mielikuvitus on rajana.