Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Hieman erilaisella tavalla tehty hyydykekakku. Käytä ruokavalioon sopivaa leipää ja vispivalmistetta. Leipälajia voi vaihdella maustelimpusta saaristolaisleipään. Voit koristella kakun esimerkiksi limpunmuruilla tai appelsiinilla.
Halutessasi oikein "kermaisen" täytteen, voit käyttää täytteessä suuremman osuuden vispituotetta ja vähemmän "rahka"valmistetta.
Ainesosat
Pohja: | |
150 g | ruokavalioon sopivaa limppua |
50 g | maidotonta margariinia |
Täyte: | |
1-2 | isoa appelsiinia |
2 dl | maidotonta vispi"kermaa" (esim. soijasta) |
4 dl | maidotonta "rahkaa" (esim. soijasta) |
2 dl | tomusokeria |
3 rkl | appelsiinimarmeladia |
3 | liivatelehteä |
3 rkl | vettä |
Valmistusohje
1. Valmista pohja. Hienonna leipä tehosekoittimessa. Sekoita joukkoon pehmeä rasva. Pohjan kuuluu olla muruista, mutta muovailtavaa ja kosteahkoa.
2. Pingota irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle leivinpaperi. Painele leipämuruseos tiiviisti pohjalle. Nosta jääkaappiin odottamaan täytettä.
3. Kuori ja kuutioi appelsiini.
4. Valmista vaahtotäyte. Vatkaa "kerma" kevyeksi vaahdoksi kulhossa. Lisää joukkoon "rahka", tomusokeri ja hillo.
5. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Ota liivatelehdet vedestä ja purista ylimääräiset vedet pois. Kiehauta pieni tilkka vettä mikroaaltouunissa. Sulata liivatelehdet heti kuuman veden joukkoon. Varmista lusikalla sekoitellen, että liivatteet ovat sulaneet hyvin. Kaada liivateseos ohuena nauhana vaahdon joukkoon koko ajan reippaasti sekoittaen.
6. Kääntele appelsiinipalat vaahdon joukkoon.
7. Kaada vaahtotäyte irtopohjavuokaan. Tasoita pinta tai muotoile se epätasaiseksi (kuten kuvassa).
8. Anna hyytyä jääkaapissa n. neljä tuntia.
9. Koristele halutessasi ennen tarjoilua esim. appelsiinilla tai leivänmuruilla.