Appelsiinikääretorttu resepti

Appelsiinikääretorttu
Makeat kakut
Makeat piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Ohje: Finnamyl

Ainesosat

Pohja
Määrä Valmistusaine
1,5 dl sokeria
4 kpl kananmunia
1,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kreemitäyte
Määrä Valmistusaine
3 dl laktoositonta maitoa
3 rkl sokeria
2 tl vaniliinisokeria
1 rkl perunajauhoja
1 kpl munan keltuainen
100 g laktoositonta margariinia
2 dl appelsiinimarmeladia
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, kananmuna, E500/ruokasooda (leivinjauhe), maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, vanilliini/vanilliinisokeri, appelsiini, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), kananmunan keltuainen, perunatärkkelys(jauho), rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
12
kpl

Pohja

  1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Siivilöi vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita varovasti.
  3. Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle. Paista uunissa 200°C, 10–-15 minuuttia.
  4. Kumoa vähän jäähtynyt levy sokeroidun leivinpaperin päälle.

Täyte

  1. Sekoita maito, sokeri, vanilliinisokeri, perunajauhot ja keltuainen kattilassa. Kuumenna sekoittaen kunnes kiisseli kiehahtaa.
  2. Jäähdytä kiisseli välillä sekoittaen. Vaahdota pehmeä margariini ja lisää siihen kiisseliä vähitellen koko ajan sekoittaen.
  3. Levitä jäähtyneelle torttupohjalle marmeladi ja sen päälle vaniljakreemi. Rullaa levy leivinpaperin avulla. Laita valmis torttu hetkeksi jääkaappiin jäähtymään.
    Voit tehdä vaihtoehtoisesti marjatäytteen. Kiehauta kattilassa 1 dl vettä, 200 g pakastemarjasekoitusta ja 1 dl sokeria. Sekoita keskenään 2 rkl perunajauhoja ja 3 rkl kylmää vettä. Kaada seos ohuena nauhana kuumaan täytteeseen koko ajan sekoittaen. Anna jäähtyä.