Appelsiinikiisseli resepti

Appelsiinikiisseli
Jälkiruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Kauniinvärinen kiisseli valmistuu appelsiinimehusta ja tuoreesta appelsiinista. Maku on vahvasti appelsiininen, mutta sitä voi halutessaan laimentaa käyttämällä kiisselin nesteeksi puolet appelsiinimehua ja puolet vettä. Kiisseli sopii jälkiruuaksi tai voit sekoittaa sitä puuron joukkoon. Kiisseli suurustetaan tapiokatärkkelyksellä, mutta voit käyttää myös perunajauhoja.

Ainesosat

1 appelsiini
5 dl appelsiinimehua
2 rkl tapiokatärkkelystä
Linkitetyt ruoka-aineet: appelsiini, tapiokatärkkelys

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl

1. Kuori appelsiini. Poista halutessasi valkeat kalvot appelsiinilohkojen ympäriltä. Pilko appelsiini pieniksi paloiksi.

2. Mittaa kattilaan mehu ja tärkkelys. Sekoita huolellisesti.

3. Kuumenna seos kiehuvaksi. Keitä 3-4 minuuttia välillä rauhallisesti sekoitellen.

4. Siirrä kattila pois kuumalta levyltä. Jaa appelsiinipalat tarjoilukulhoihin. Kaada kiisseli päälle.

Reseptiin liittyviä tuotteita